GC3V6VN - Fabianijev most

Je osnovna oblika zaklada, ki je sestavljen najmanj iz škatle, svinčnika in dnevnika.
Odgovori
Uporabniški avatar
AMATfamily
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: Ne Avg 19, 2012 5:50 pm

GC3V6VN - Fabianijev most

Odgovor Napisal/-a AMATfamily » Sr Avg 29, 2012 2:03 pm

Dr.Gumpi me je "prijazno" napotil, da naj razčiščujem stvari raje na forumu kot na logu zakladka.

Najprej pohvale Mirotu, da je našel novo, primerno lokacijo za zakladek, ampak bi pa vseeno rad pokomentiral naprej - in kot rečeno in s čimer se strinjam, logbook ni pravo mesto za debato. Nova lokacija še čaka, da se sprehodimo do tja, ampak to bomo ob priliki sedaj z veseljem naredili.

dr.Gumpi je povedal tole: "Zgolj kratek odziv na post userja AMATfamily. Pa naj bo v poduk tudi ostalim. Ce je s posamezno škatlico kaj narobe, je prav, da se to napiše v log, tak ali drugacen, tako da so s tem seznanjeni vsi zakladolovci. Vsa ostala osebna mnenja, ki so lahko primerna ali ne, ne spadajo v loge, temvec se jih lahko izpostavi na enem od dveh slovenskih forumov, lahko pa tudi na groundspeakovem, ce kdo želi. Elektronski logbook posameznega zaklada namrec ni debatni krožek.

In samo še dodatno. Tako kot velja v splošnem življenju pravilo, da se spoštuje starejše, že zaradi njihovih izkušenj in znanj, tako je tudi pri zakladolovstvu. Zato se mi zdi milo receno neprimerno in nedostojno (bistveno bolj izkušenega) zakladolovca, ki je poleg tega že postavil veliko število zakladov, obtoževati nategovanja in zavajanja. Tudi ce je v konkretnem primeru prišlo do napake, je prav, da se to pove na spoštljiv nacin."

Moje mnenje je pa še vedno takšno, kot je bilo: glede na to, kako je bil narejen, Gumpi, oprosti, sem precej prepričan v to, da tukaj ni šlo za "napako", ampak za namerno postavitev zaklada na lokacijo, ki je preblizu drugemu zakladu. Vrso je dobil koordinate zaklada, ki so dovolj daleč, hkrati je bilo pa v kriptiranem hintu zapisano, da je treba od E odšteti 100. Miro je potem, ko se je že nekaj ljudi pritožilo, da je preblizu in da ne bi smel zahtevati branja hinta, popravil koordinate na prave, Vrso je to opazil in zakladek takoj disablal. Miro ga je potem takoj za tem z napisom "Ups...sorry" nazaj enablal na starih (napačnih) koordinatah. Še enkrat, glede na to, da je most precej konkretna, fiksna struktura, koordinate katere so precej jasne, nisem pripravljen "kupiti" razlage, da gre za napako.
Elektronski logbook, kot je Gumpi izpostavil, ni mesto za debato, pač pa za mnenja, pripetije, komentarje in zabeležke o cacheu. Menim, da je bil moj zapis v skladu s temi vodili, pa napisan je bil kot Note, ne kot direktno opozorilo reviewerju "Needs Archived", čeprav bi v danem trenutku to bilo bolj primerno. In ja, napisal sem mnenje tja pa prav zato, da ga lahko vidijo drugi, pa reviewer prav tako (pa čeprav mora za to uporabiti google translate). Markpolona sta zelo lepo, taksativno naštela napake in možnosti odprave, v angleščini, takoj za ponovnim enablanjem zaklada.

Absolutno spoštujem senioriteto drugih zakladolovcev, ki so jih pobralo več kot 10, 20x, tudi več od nas, ampak ne rabim pa 1000+ pobranih zakladov, da mi je jasno, da je šlo tukaj za zavajanje reviewerja. Še vedno stojim za svojimi besedami, da če se bo zaklade arbitrarno postavljalo okrog, pa četudi je potrebno "nategnit" reviewerja, ne bomo prišli nikamor. Menim, da pri temu nisem bil nespoštljiv do senioritete geocacherja, lahko sem bil pa nespoštljiv do načina, na katerega se je lotil narediti stvari.

Še najbolj od vsega sem vesel, da je zakladek, morda tudi na podlagi mojega loga, sedaj našel legitimno mesto, saj je, kot rečeno, most vreden svojega zaklada.

Kakšno imate pa drugi mnenje o tem?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov