Geocaching in android

Odgovori
Uporabniški avatar
djalesi
Bunkelj
Prispevkov: 3
Pridružen: To Feb 21, 2012 3:50 pm

Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a djalesi » Po Mar 07, 2011 8:36 pm

Pozdravljeni
Jaz uporabljam za iskanje zakladov telefon ,ki ga poganja android.Na android marketu je veliko
aplikacij za iskanje zaklada,nekaj sem jih tudi preiskusil.Pred kratkim sem pa našel original
GEOCACHING apk za telefon in vam povem prava stvar.Skrite zaklade si lahko shranim
direktno na telefon prek wi-fi ali prek 3g omrezja.V aplikaciji je razvidno čisto vse :
description, recent logs, hint, atributes, inventory, photos .....in še in še.Aplikacija ima
možnost da si shranite skrite zaklade prek wi-fi in si jo lahko shranite in jo kasneje
uporabljate off line samo prek gps sprejemnika.Tako ,nič čakat ,kar na lov.
L.P

Uporabniški avatar
illegalkru
Bunkelj
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Feb 15, 2010 8:30 am

Re:Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a illegalkru » To Apr 12, 2011 8:03 am

kolker vem je official applikacija plačljiva.

je pa zastonj alternativa c:geo + locus in ji pomojem nič ne manjka. ima vse kar si napisal.

Uporabniški avatar
mrvidk
Zelenec
Prispevkov: 36
Pridružen: Ne Sep 25, 2011 9:10 am

Re:Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a mrvidk » Ne Sep 25, 2011 11:17 am

Jaz osebno uporabljam c:geo in sem z njim zelo zadovoljen in ga seveda vsem tudi zelo priporočam.

Uporabniški avatar
jakagode
Zelenec
Prispevkov: 18
Pridružen: Če Apr 19, 2012 2:06 pm

Re:Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a jakagode » Sr Apr 04, 2012 6:09 pm

Jaz tudi uporabljam c:geo in sem zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
Nikiya
Bunkelj
Prispevkov: 2
Pridružen: So Maj 12, 2012 11:04 am

Odg: Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a Nikiya » So Maj 12, 2012 10:13 pm

To je potem verjetno aplikacija, ki jo najdeš na spletni strani od Geocachinga. Sem jo ravno zadnjič gledala, ker sem se želela poučiti, kako gre to preko mobitela. Za navigacijo sicer uporabljam Garmina, a bi bilo zelo elegantno, ko bi imela za vse kar mobitel. Sem pa, kar se tehnike tiče, zelo leve sorte. Pred nekaj leti sem ga že polomila, ko sem si kupila nov mobitel z GPS-om misleč, da je to to. Pa nič od njega. Zdaj ne bi rada ponovila napake. Mi lahko kdo, prosim, svetuje, kak mobitel naj kupim? Ima kdo "androidnega" LG-ja ali Samsunga? Hvala za kakršenkoli nasvet.

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Odg: Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a Korencki » Ne Maj 13, 2012 12:22 pm

Sam uporabljam HTCja in sem z njim tudi začel lov na zaklade. Kasneje se je izkazalo da bi le bilo boljše imeti GPS napravo saj je veliko bolj točna pri lociranju zaklada. Še posebej se to izkaže okoli kakih visokih stavb, v gozdu (prdvsem takrat ko je polno listja), v kaki grapi ... Tako da ne vidim razloga zakaj bi šla z GPSa na pametni telefon saj večina prešalta ravno obratno. Je pa seveda tukaj še vprašanje kakšen GPS imaš. Sem slišal da se da s cestnimi tudi iskati zaklade a niso tako priročni kot ročni GPSi. Morda bi bilo dobro da bi napisala še kaj več o tem zakaj si želiš preskoka v to smer in kakšen GPS imaš pa ti bo še kdo svetoval poleg mene ki ve kaj več kot jaz.

Uporabniški avatar
Nikiya
Bunkelj
Prispevkov: 2
Pridružen: So Maj 12, 2012 11:04 am

Odg: Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a Nikiya » Ne Maj 13, 2012 1:08 pm

Hvala za odgovor. V bistvu je tako. Imam Garmina e-trex, s katerim sem načeloma povsem zadovoljna. Je zanesljiv in natančen, kar sem lahko tudi preverila lani v Helsinkih (kot zanimivost: Helsingin Mareografi GCHEB6). Jezi me bolj to, da ne morem biti spontana, če kam grem. Z drugimi besedami, ne morem se kar tako na blef zapeljati v nek kraj in si reči, zdaj bom pa geocachala. Je treba najprej na internet, pa da si človek vse podatke v Garmina prenese in tako dalje. Sploh če je v kraju veliko zakladkov, je to zelo nerodno, ker mnogokrat šele na terenu vidiš, katerega se splača iskati in katerega ne. Skratka, z mobitelom bi imela "vse v enem".

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 260
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Odg: Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a bucar » Po Maj 14, 2012 2:11 pm

Od konkretnega modela GPSa je odvisno, kaj in koliko lahko nanj shraniš. Na novejše Garmine (ki se kitijo z nazivom "Paperless", tudi etrex serija) lahko shraniš več 1000 zakladkov z opisi, fotografijami, logi, etc. Še posebej v tujini se tak način preverjeno izkaže kot najcenejši.

S telefonom imaš sicer res vsak trenutek sveže podatke, a pogosto na račun manjše robustnosti naprave, slabše baterije in nemalokrat slabšega GPS sprejema. V tujini privilegij "online" tudi stane (roaming podatkov). Če pa človek že ima telefon (bodisi android ali tudi kak zadnji symbian - Nokia), pa obstaja tudi nekaj brezplačnih aplikacij za iskanje zakladov, tako da ni nobene ovire za preskus (recimo c:geo za androida in Geocaching live na kakšni starejši Nokii). Kombinacija telefona (online dostop) in samostojne GPS naprave se tudi mnogokrat dobro izkaže, na primer za preverit zadnje loge ali pretipkati koordinate pravkar objavljenega zaklada. ;) V tujini je za to tudi primeren Amazonov Kindle 3G, ki ima vključen worldwide free 3G.

Skratka - zelo verjetno se da tudi na tvoj obstoječi telefon, da le ima GPS, naložiti kakšen geocaching program, vsaj za test. Koliko in kaj gre pa na eTrexa, je pa odvisno od konkretnega modela.
Pri prehodu na nov telefon, bo večina boljših pametnih telefonov dobro poganjala aplikacijo za zakladkanje, pa naj bo to android ali pa iphone.

Uporabniški avatar
soncek
Administrator
Prispevkov: 99
Pridružen: Po Feb 08, 2010 11:54 pm

Odg: Geocaching in android

Odgovor Napisal/-a soncek » Sr Maj 16, 2012 12:53 pm

Strinjam se z bučarjem, da je priprava "mati geocacherskega uspeha". :lol:

To velja še posebej v tujini. Roaming je še vedno drag in čeprav bodo (baje) v evropski uniji znižali cene roaminga bo geocaching brez paketa "flat data rate" verjetno še vedno precej "drag šport". :S

Sam uporabljam tri GPS naprave, ko sem v tujini. (no, tudi doma)

Autorouting Garminov Nuvi me vodi od zaklada do zaklada, ročni GPS pa me pripelje do končne lokacije. Za "rezervo" imam s seboj še GPS, ki je v BlackBerryju. Programček, ki mi pomaga na BB-ju je CacheSense (http://www.cachesense.com/ - Androidna izvedba https://play.google.com/store/apps/deta ... cachesense). Seveda so podatki o zakladih v tem programčku in na BB-ju (tako kot tudi na Nuviju in ročnem GPS-u) shranjeni lokalno. Če je velika nuja, pa na terenu lahko z BB-jm posežem tudi po on-line podatkih. A temu se izogibam, saj običajno to vzame preveč časa - in v tujini stane.

Poudaril bi, da je natančnost GPSa na BB-ju slabša (verjetno tudi v drugih pametnih telefonih) kot na ročni GPS napravi, a večinoma zadovoljiva, da zakladek najdem. Je pa res, da GPS baterijo na BB-ju požira zelo hitro. Zaradi obeh težav raje uporabljam ročni GPS.

GPS na BB-ju seveda še uporabljam kot primarni GPS takrat, ko želim "na hitro" najti kak zakladek a se mi zaradi enega zaklada ne ljubi vleči s seboj celotne opreme. :) Vendar običajno vlečem s seboj vedno vso opremo. Se mi je namreč že zgodilo, da mi je baterija crknila v dveh napravah v bližini zakladka. Potem pa sem uporabil tretji GPS za najdbo.

P.S.: No po pravici mi je enkrat ali dvakrat crknila tudi v tistem tretjem GPS-u :oops: :blush: :dry: :whistle:

Ja! Priprava doma je res "mati uspeha"... ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov