Garmin najavlja Oregon serijo 600

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 259
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Odg: Garmin najavlja Oregon serijo 600

Odgovor Napisal/-a bucar » So Maj 25, 2013 11:16 pm

OSM je ponekod boljši (predvsem v urbanih področjih), ponekod pa slabši od TOPO karte, tako da kakšnega univerzalnega odgovora tu ni.

Pocket queries na groundspeak.com postanejo dostopni šele po plačilu članarine (Premium membership) in sicer se pojavijo v meniju Your Profile/Pocket Queries.

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Odg: Garmin najavlja Oregon serijo 600

Odgovor Napisal/-a jean » Po Maj 27, 2013 1:02 pm

Iz c:geo lahko keške tudi shraniš (save for offline) in nato izvoziš v GPX (na main screenu -> saved -> menu -> manage -> export gpx) in nato ta gpx naložiš na garmina. c:geo ima veliko funkcionalnosti tudi za ne-premi. Moja preizkusna doba premi bo kmalu potekla (ko registriraš garmin napravo dobiš 1 mesec premium) in moram reči da bom pogrešal samo talanje favoritkov. Pa mogoče avtomatično statistiko. Pocket queryi niso imeli takšne funkcionalnosti kot jih lahko dosežem z drugimi orodji.

lpž

Uporabniški avatar
geoscout_slo
Zelenec
Prispevkov: 13
Pridružen: Po Feb 18, 2013 5:50 pm

Odg: Garmin najavlja Oregon serijo 600

Odgovor Napisal/-a geoscout_slo » Po Jun 03, 2013 8:58 am

Oregon 600 je bil čez vikend preizkušen v blatu in veliko vode. Zaradi boljšega zaslona je med dežjem (naprava na krmilu kolesa) zelo težko premikati zemljevid. Vrjetno zaradi kapljic na zaslonu vsak dotik razume kot multitouch in kar zumira in dezumira zemljevid. Ob močnem nalivu direktno po napravi kapljice upravljajo nekatere ukaze, zato je se je izkazalo, da je zaslon med dežjem najbolje imeti izklopljen ali zaklenjen.

OSM ima vsaj v naših koncih zelo slabe podatke in je praktično neuporabna.

Sladkornapena, a se ne splača reskirati še 23? na leto za premium članstvo in imate vse zaklade naložene v pol minute?

P.S. Zunaj je update programske opreme na 2.70! Mislim, da so odpravili težavo z zamrzovanjem naprave o kateri sem pisal.

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 259
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Odg: Garmin najavlja Oregon serijo 600

Odgovor Napisal/-a bucar » Po Jun 03, 2013 9:47 pm

Tudi mi smo se med vikendom podili po dežju: med nevihto sredi noči po blatnem gozdu (nočni cache v skoraj poplavljeni Avstriji). :S
Z vodo na zaslonu tudi Montana (starejši zaslon, brez multitouch) ni preveč zadovoljna. Sicer vode ne razume kot dotik in ne sproža ukazov, je pa treba GPS najprej obrniti, da voda odteče, in nato malo bolj pritisniti, ker sicer prst slabo drsi po mokrem zaslonu in sploh ne prepozna dotika. Ko pa skušaš zaslon pobrisati, takrat pa seveda to razume kot ukaze...

Na (deževnem) eventu je mucek4 svoj telefon obdal z zaščitno gumo, dodal zunanjo baterijo, vse skupaj zavaril v folijo in dobil precej robustno vodoodporno in baterijsko vzdržljivo napravo, ki se je menda odlično odrezala :). Ne vem pa, koliko je bil izpostavljen direktnemu dežju in blatu.

Uporabniški avatar
AADT
Zelenec
Prispevkov: 34
Pridružen: To Feb 21, 2012 8:14 pm

Re: Oregon 600

Odgovor Napisal/-a AADT » Če Jun 06, 2013 7:09 pm

Prvi vtisi so bili obetajoči.Velik plus je zaslon na dotik.Ob strani ima 2 mehanski tipki ,ki jih lahko programiras.Hitrost delovanja je super.Obračanje zaslona sem kar takoj izklopil ker je bilo moteče.V zadnjem času se mi je začel sesuvat.Namiga sploh nisem mogel pogledat.Pojavil se je krogec kateri kaze da masina laufa v ozadju in nekaj dela .Nazadnjesem ga mogel vgasnit na gumbu oz.pobrati baterije ven.Polnjenje baterij sem uredil tako ,da sem pod baterije kjer se nahaja stikalo podložil 3 krat prelozeno malo bolj debelo folijo in je delovalo.Danes sem posodobil napravo na novejšo različico in sicer na 2.70 tako da bomo videli v prihodnje kako bo.Pa se to ga je garmin pihnil mimo.Ko imam nameščen karabiner ne gre prilkopit podatkovnega kabla tako da je treba odstranit karabiner.
Geocaching je zakon tako kot laško pivo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost