Jozl

Odgovori
Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Jozl

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Avg 19, 2014 6:13 am

Ridler: "Kar se pa Vižmarskega James Bonda aka. Jozla tiče: Če je dedc na mestu, ima sedaj več kot odlično priložnost, da sam pojasni situacijo. V nasprotnem primeru, pa mislim da lahko slovenska geo-javnost upravičeno pričakuje, da boste ta šmorn popucali sami znotraj SGK-ja, saj se menda zgodba plete okoli enega vaših vidnejših članov. Konec koncev znate biti vedno prav hudičevo pametni tudi kadar ga kdo drug kaj userje...

Upam pa seveda, da ne bomo priča ponovnemu laganju, potvarjanju in manipulacijam..."

A mi lahko eden pojasni, kje je štos? Ker lahko, da sta moja pamet in nick res neločljivo povezana, in mogoče je prav to razlog, da mi ni nič jasno, za kaj se tukaj gre? Predvsem pa mi ni jasno, kaj ima to veze z Ridlerjem in zakaj ga je tako razjezilo, da v svoji že znani neprijazni maniri žolčno odgovarja? Oziroma kaj sta z Jozlom zapela ... Kar pa se šmorna tiče. Hm. Ridler ... geosledec. Kdo je sedaj kdo???

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Avg 19, 2014 7:29 am

Ekipa R & C je pač spet zamudila priložnost, da bi bila tiho. Poleg tega pa je v šmorn po navdihu vrgla še nekaj sestavin, ki tja sploh ne sodijo. Nima smisla izgubljati besed, ker že njihove vse povedo. Kar pa se Jozla tiče: mislim si, kdo je, pa očitno ne samo jaz, vem pa ne. Zato sem mu posredno poslal prijateljski nasvet. Škoda, da se okrog zakladov, ki so čisto OK, plete neka kontroverznost zaradi teh misterij.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Avg 19, 2014 3:23 pm

No, vem skoraj nič več. Razen tega, da nekateri (pre)večkrat odreagirajo preburno in s tem morebiti koga tudi prizadanejo. Še najbolj pa me moti, da se gremo sedaj to slovencljem tako ljubo delitev na "naše" in "njihove". Saj se konec koncev vsi zabavamo z istim hobijem in morem reči, da se z vsemi rad srečam, ne glede na to ali so modri, plavi, zeleni ali sivkodrlajsasti. In upam, da bo tako tudi ostalo. Priložnost, ko je Ridler pred časom ponudil SGK roko je bila zamujena. Nenamerno. Škoda, ker sedaj namesto, da bi si roke stisnili, nekateri raje stiskajo pesti ...

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » To Avg 19, 2014 8:23 pm

Pojma nimam za kaj se gre :| Je pa očitno spet nekaj vroče krvi, zato predlagam pogovore na nivoju letošnjih "poletnih" temperatur 8-)

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a bubiji » To Avg 19, 2014 9:27 pm

Smem morda vprašati, kaj je problem s tem jb007 jozlom? Kar berem, številni njegove zaklade hvalijo, torej so verjetno ok. Je problem, da ga pač poznate (oz. sumite, da ga poznate) pod drugim imenom? Ali gre za kaj drugega?
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Avg 19, 2014 9:56 pm

Nimam pojma kaj je narobe. Zato pa sprašujem ...

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 655
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a krossnik » To Avg 19, 2014 11:50 pm

Mene osebno to, da ima nekdo 10 nickov ne moti toliko, če jih le ne uporablja v namene, da z njimi nekomu škoduje - jozl aka JB aka kdorkoli že za enkrat tega po mojem ni naredil, če pa stoji za njim nekdo, ki že ima nek drug nick, pa je to stvar, ki jo lahko razpreda sam s sabo zakaj - zame osebno je to le en zakladek več.

Bolj kot to me moti, da je zadnje čase vse preveč komentarjev v logih, ki tja ne pašejo... Bodisi kritike na postavljalca, opis, člana drugih organizacij ali kaj drugega... Mene so učili, da v logih opišeš svoje izkušnje pri iskanju zakladka, vsi ostali komentarji pašejo na forume oziroma zasebna sporočila...



P.S. Vsem, ki se vidijo v tem mojem komentarju kakorkoli prizadeti, se vnaprej opravičujem. Na njihove replike ne bom odgovarjal, se pa lahko o detajlih pomenimo ob pivu.
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
lynx.attentus
Geolovec
Prispevkov: 78
Pridružen: Pe Dec 03, 2010 1:13 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a lynx.attentus » Sr Avg 20, 2014 8:41 am

Načeloma mi ni najbolj jasno, zakaj bi nekdo imel dve ali več uporabniških imen. Nekaj možnosti sicer imam v glavi in sicer, da ti staro ime ni več všeč ali morda samostojna pot znotraj ekipe oz. team-a. Druga možnost je skrb, kaj bodo pa drugi rekli ali dodatna varovalka zasebnosti. Kar je rahel nesmisel, kajti gre za igro, kjer bi morali uživati vsi. Tretja možnost pa je lov za FTF-ji. S tem imaš praktično 100% prednost pred ostalimi, da ujameš FTF, če si ga že sam postavil. Kar krši pravila fair-play-a. O taki igri imam svoje mnenje, ki ni ravno najlepše. Ampak pustimo razloge ob strani za trenutek ali dva.

Kar se tiče ''novega'' igralca (pridružen 4. novembra 2013) na sceni, pod prvotnim vzdevkom J B 007 in trenutnim Jozl.Breg, načeloma imamo vsi nekoga na sumu, toda jaz sem se nehal ukvarjati s tem in mi je tudi vseeno kdo je (razen očitne ''babje'' firbčnosti). Zakaj? Do sedaj sem našel dva njegova/njena zaklada. Krmilnico in Pico pico. Na naloge in izvedbo zakladov nimam pripomb in se mi zdi, da so narejeni v skladu s pravili geocaching.com. Tako da... so kakovostni in mislim, da dvigujejo raven doživetja in ponudbe zakladov v Sloveniji, predvsem v luči zadnjih poplav zakladov (čez prst zadnje leto in pol), ki so postavljeni samo zaradi samega sebe ali pa nabijanja števca najdenih zakladov ob obisku power trailov (nekateri so vseeno vredni obiska).

Kar se tiče novega šmorna, ki naj bi se skuhal, pa ne vem čisto nič. Prav tako o potrebni ''čistki'' znotraj SKG prvič slišim. Tako da... Me zanima, kako se bo razpletlo. Se pa strinjam z eno izmed pripomb, da v komentar sodijo doživetja ob najdbi zaklada na kulturnem nivoju :D

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Avg 20, 2014 9:44 am

Jaz sem svoje na temo Jozla že povedal in nimam kaj dodat. Eni so ga pogruntali že pri krmilnicah, drugi pri sraki, jaz pač rabim nekaj časa, da mi pride. ;) Oglasil sem se pa predvsem zato, ker se mi zdi, da s tem, ko vztraja za tem vzdevkom, ko že vrabci čivkajo o njegovi pravi identiteti, škodi predvsem sebi in zakladom, ki jih je postavil. Nekako v duhu tistega, da "nič ni boljše od prijatelja, ki ti pove, da ščiješ v veter". Je to preveč pokroviteljsko? Takle mamo. :| SGK pa je za nekatere kuharje očitno univerzalna začimba za vsak šmorn, ne glede na izhodiščne sestavine. Kot nekoč Vegeta. :lol:

Uporabniški avatar
pošastki
Geolovec
Prispevkov: 75
Pridružen: Po Nov 26, 2012 9:43 pm

Re: Jozl

Odgovor Napisal/-a pošastki » Sr Avg 20, 2014 12:04 pm

Meni se je zdelo, da krmilnice nosijo sporočilo, da ni nujno, da ima "začetnik" zaklad pri katerem nekaj ne štima. Da mogoče vsi ob kom z malo najdbami pomislimo, da nima pojma, kako se lotiti stvari (kar je lahko res ali pa ni). Da se vseeno splača it pogledat.

Osebno me je navdušil s "kapljicami" - vsaj ena uganka, ki sem jo hitro poštekala. :lol: Ampak ... očitno je mojster posla, to ne bo vse, kar pričakuje od iskalca. Ampak tudi če ne najdem zaklada, bom videla en delček preteklosti, kar se mi zdi super.

Mislim si, da nima s svojim delovanjem nobenih zlobnih namenov, da gre morda za prijateljski štos, ki pravzaprav nikomur ne povzroča škode, nevpletenim pa niti ni pomemben, razen zdaj (pa še to samo zaradi firbca), ko zgodba postaja napeta in začne človeka zanimat, kaj za vraga se tisti tam grejo. ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov