TB v rokah geobuteljna

Sledljivi popotniki (sledljivčki) so stranski pojav pri iskanju zakladov. Vsak posebno označen popotnik ima svojo identifikacijsko številko, ki služi za vpisovanje v spletni dnevnik ter za sledenje gibanja predmeta. So popotniki in niso namenjeni, da jih obdržite ampak, da potujejo po svetu.
Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Po Maj 21, 2012 6:13 pm

Ma ne vem več kaj naj storim. Zgodba je pa taka:
Nov TB sem namenoma oddal na kraj kjer je bila velika verjetnost, da ga pobere tujec. In ga tudi je, ampak ga sprva ni logiral kot Found it. Ko sem ga našel in opozoril, po vrhu še podučil kako... ga je le vpisal.

Sedaj ga nikamor ne odda, kljub moji prošnji.

In, da se ve, nikoli mu nisem težil, obakrat je imel veliko časa in nikoli mi ni nič odgovoril.
http://coord.info/TB4897E

A se sploh da še kaj storiti???

Uporabniški avatar
5-r
Geolovec
Prispevkov: 52
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:44 am

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a 5-r » Po Maj 21, 2012 6:33 pm

[joke mode on]
Hja, pokličeš geopolicijo in naj mu navijejo ušesa ter izrečejo globo...
[joke mode off]

Tudi sam imam žal podobne izkušnje pri več kot enem sledljivčku. Moje mnenje v tej zadevi je, da ta možakar sploh še nima tvojega sledljivčka tako zelo dolgo.
Ljudje si včasih vzamejo kar precej časa za logiranje, tudi več kot en mesec (ja, tudi pri enem mojem someščanu sem že več kot enkrat opazil podobno vedenje, pa ima kar nekaj let geocacherskega staža in več kot 10x toliko keškov kot ta tvoj butelj).
Žal ne moreš nič. Upaš lahko le, da ni zares butelj in se bo pač usmilil tvojega sledljivčka.
En moj je končal v rokah ene geocacherke, ki je toliko prismojena da niti ni prevzela sledljivčka, ampak je le napisala "discover", da ga ima, online pa je bila nazadnje lani 2. avgusta, pa 39 najdenih in moj sledljivček edini, ki ga je discoverala. Na email seveda ni reakcije. Človeka res prime, da bi takemu voodoo nad glavo spravil.
http://coord.info/TB2A4ED
Ljudje so žal bistveno bolj butasti, kot si upamo misliti.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a pikacu » Po Maj 21, 2012 8:17 pm

Marko, po logih sodeč tile geolovci bolj občasno hodijo naokrog. Tako, da verjamem, da bo šel TB ob naslednjem njihovem izletu naprej. Lahko da pošte sploh ne bere. Nekateri pa so pač tumpasti in ne odgovarjajo. Tudi jaz sem imel tako izkušnjo pred kratkim, ko je nekdo držal kar dva moja bana: dvakrat sem pisal, nikoli odgovora (tudi nekaj drugih lovcev mu je pisalo), po drugem pisanju pa se je odločill odložiti (jaz sem mu predlagal tudi, da naj mi ju pošlje, če nima možnosti iti na teren).
Zoprno je tudi, ko TB izgine iz zaklada, potem pa moraš pri takih mutavcih raziskovati, kdo ga je vzel :cry:
No, 5-rov problem je pa še še bolj frustrirajoč: totalen začetnik, ki hodi po zakladih samo poleti, ko gre na počitnice. Edino upanje je, da bo šel naslednjič spet nekam, kjer so kaki zakladi in da bo vzel TB s seboj :shock:

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Maj 21, 2012 8:21 pm

Fantje, kaj pa porečete na tega: http://coord.info/TB4JQY5

Odložil sem ga v enega bolj obiskanih zakladov v San Franciscu (nisem vedel, da imajo tudi tam vrtičkarje), ki je glede na velikost škatle tudi izvrstno mesto za izmenjavo sledljivčkov, da bi ga ja odnesel kak resen zakladolovec in ponesel slavo Fašenka v Markovcih daleč po svetu. Pa ga pobere en totaln zelenec. :shock: Zdaj bo tega 2 meseca, tip pa je tak bunkelj, da je logiral samo TB, najdbe zaklada pa ne. In to isti dan, ko si je nardil račun na geocachingu, kar je bil hkrati tudi edini dan, ko je obiskal GS spletno stran. Še vedno je pri 0 najdbah. Sicer nisem lastnik TBja, se pa počutim moralno odgovornega za ta dizaster, čeprav ga na tej lokaciji res nisem pričakoval... :evil:

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a pikacu » Po Maj 21, 2012 8:53 pm

Hudo! :roll:
Prejšnja dva sta še srečneža v primerjavi s tem :?
Jaz za svoje bane raje ne bom več jamral, ker vidim, da se mi še prav dobro godi :lol:

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Maj 22, 2012 7:53 am

Eni so glede tega res... pa saj sploh ne vem, kaj bi rekel. V decembrskem eventu je še vedno logiranih 18 sledljivčkov. :o Domnevam, da niso ostali na Kongresnem trgu. Horror zgodbic imam še nekaj, vključno z našim TBjem, ki je poniknil v Nemčiji, zadnji najditelj, ki ga je morda še videl (ne morem reči, da ga je vzel), pa na dva prijazna maila ni odgovoril... Je pa na srečo več kot 90 % vseh sledljivčkov, ki sem jih kdaj prenesel, še vedno v obtoku. Smo imeli z našimi pač smolo... :cry:

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » To Maj 22, 2012 4:15 pm

California - 9,741.47
- ima pa kilometrino :)

Jaz imam tudi zanimive iskušnje - zaenkrat s srečnim nadaljevanjem.

1. En model je vzel TB pred enim letom in ga pozabil logirat. Zdej pa ga je pred potjo v nemčijo k sreči našel v predalu - in logiral. (http://coord.info/TL33RQHH)

2. Pri drugem pa so z njega sneli zapestnico, najditelj praznega TBja pa je gor napopal disketo z nalepko, naj potuje nazaj domov.

ostali še nimajo zgodbe

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a marko0037 » To Maj 22, 2012 9:47 pm

Če drugega ne, bom imel pa neslaven rekord: 0m :roll:

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a pikacu » To Maj 22, 2012 11:05 pm

Novinci pridejo povsod :D Sem ji že nekaj nainštruiral o sledljivčkih. Sumim, da ima Hachibana, ki sem ga ravno nadomestil, en takšen (se ne javlja).
Pa kartico so nekateri prebrali šele doma (na Češkem , Nizozemskem... ;) ), ampak so mi jo potem prijazno poslali po pošti.

Drugače pa se mi zdi pri sledljivčkih, ki imajo nek poseben cilj pametno, da se da zraven navodila - da ga ne jemlješ iz zaklada, če veš, da ne moreš upoštevati zahtev. Se mi je že zgodilo, da sem doma ugotovil, da bi bilo bolje, da ga ne bi vzel...

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: TB v rokah geobuteljna

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Maj 23, 2012 6:58 am

Kartica z navodili (kot jo omenja pikacu) je res priročna. Včasih se že doma pripraviš, pogledaš inventar zaklada in preštudiraš sledljivčke, ki naj bi bili potem notri. Včasih pa to spregledaš. Sam si recimo na c:geo naložim zaklade, ki jih bom nekje v bližnji prihodnosti pobral in jih pred odhodom na točko ne osvežim vedno. Tako so me v zakladu že čakali sledljivčki, katerih naloge nisem poznal. Tu so kartice prišle še kako prav in sem tiste, ki jim nisem mogel pomagati, pač pustil notri. Glede inventarja zaklada imam pa tudi manjšo pripombo oz. vprašanje. Na gorenjskem je bilo že večkrat javljeno, da so v inventarju sledljivčki, ki jih pa fizično ni. Doma pogledaš inventar zaklada, se razveseliš oz. najdeš kakega, ki bi ga lahko ponesel naprej (dopusti prihajajo), se odpraviš do "hotela", notri pa nič oz nekaj predmetov za menjavo. Se jih da kako odstraniti, označiti kot izgubljene, če ne zaradi drugega, da vsaj lastniki vedo, da se nekaj z njimi dogaja oz. da so "missing in action"?
Tako da lastniki, če daste svojim sledljivčkom nalogo, dajte jo prosim še zapisati na kartico. Skrivati jih na lokacije, kamor "zelenci" ne moremo, nima smisla - mi pač lezemo po celem svetu in ker ne vemo kaj pomeni težavnost terena, izberemo ravno razne T4, T5 :)
Slika

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov