Za koga je primeren Geocaching?

Vse kar niste vedeli o geolovu.
Odgovori
Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Za koga je primeren Geocaching?

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » So Jan 21, 2012 1:15 pm

Geocaching je primeren le za posebne vrste ljudi. Če želite postati geocacher, morate izpolniti (seveda poleg vseh tehničnih pogojev), še naslednje:
- verjeti in vedeti morate, da na svetu obstajajo zakladi
- imeti morate neustavljivo željo, da najdete čim več zakladov
- voditi vas mora radovednost ter natančnost pri iskanju zakladov
- včasih morate biti nevidni ali celo James Bondovo naravnani
- ter imeti morate iskrice v očeh.

Pravi geocahcerji ne zbujajo posebne pozornosti. Ponavadi gre za čisto navadno vrsto dvonožnega prvaka, v starosti od 0 – 99 let. Lahko pa se med seboj družijo in jih najdemo v parih ali družinah. Velikokrat se jim iskanju zakladov pridružijo tudi štirinožni prijatelji.

Geocaching je igra, ki ne pozna nobenih omejitev in s pomočjo zakladov plete tihe niti ljudi v celotni sferi zemeljske oble.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Za koga je primeren Geocaching?

Odgovor Napisal/-a VolkD » Po Okt 27, 2014 11:19 pm

- verjeti morate, da zakladov (še) ni (dovolj). Torej je treba kakega postaviti. Pri tem pa treba skrbno načrtovati to in zgolj to, da ga poklicani najde z lahkoto, ostali pa z veliko muke. Postaviti ga je treba tja in tako, da je dostopen vsem, a ga nihče ne najde (od prve), ker le tako nudi dovolj veselja.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Za koga je primeren Geocaching?

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Okt 29, 2014 5:48 am

verjeti morate, da zakladov (še) ni (dovolj). Torej je treba kakega postaviti.
Prosim, preden se tega lotiš, jih najdi ene 100-200. Različnih vrst, velikosti in težavnosti. V tem času boš ugotovil, ali ti je igra sploh toliko všeč, da bi se resno ukvarjal z njo (zakladov, za katere lastniki nimajo več interesa, je tudi pri nas veliko in preveč), in si pridobil dovolj izkušenj. Skrivanje zakladov je resno početje, ki zahteva skrbno izbiro lokacije in/ali naloge ter pripravo škatlice in skrivališča. Ne jemlji si za zgled tistih, ki kar nekam vtaknejo improviziran mikro vsebnik.

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Za koga je primeren Geocaching?

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Sr Okt 29, 2014 4:55 pm

Igor ne skrbi, kolikor poznam Darkota, se stvari ne loteva polovičarsko. Vseeno pa je priporočljiva najdba 100 zakladov. Zakaj? Ker sigurno naletiš na nekaj slabih in tako veš kakšni tvoji ne smejo biti.

lp, aleš

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Za koga je primeren Geocaching?

Odgovor Napisal/-a VolkD » Sr Okt 29, 2014 11:27 pm

Geobunkelj.si napisal/-a:.... Vseeno pa je priporočljiva najdba 100 zakladov. Zakaj? Ker sigurno naletiš na nekaj slabih in tako veš kakšni tvoji ne smejo biti.
Ne ne naletiš! Slabim se izogneš.
Primer: Tule sem bil, spominsko ploščo(AŽ) sem tudi fotografiral, res lep kraj, dober zaklad, par sto metrov proč, pa sem ugotovil da v stari propadajoči bajti nimam kaj iskati.

Če bi na vrat in nos postavljal nove cache, potem bi jih lahko imel že vsaj 20. Pa ni tako. Nočem postavljati nekaj samo da je postavljeno. Moral sem počakati, da volitve minejo, ker bi rad od pristojnih dobil dovoljenje za postavitev na lokacije, ki ne bodo zunaj "obzidja", ker mi ni lepo, da se počutim kot izgnanec, če hočem obiskati neko zanimivo točko. Torej se je treba pri pristojnih potruditi za dovoljenje. In takih stvari je kar nekaj, in so dejansko vredne, da jih ljudje obiščejo.
Trenutno imam v planu 3 zadeve, ki so naravnane "kulturno" in eno, ki je zelo tehnično naravnana. Le za slednjo imam trenutno dovoljenje v pisni obliki, žal ravno za to tehnika še ni nared.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov