Goljufije

Odgovori
Uporabniški avatar
blazko
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: Sr Mar 12, 2014 11:10 am

Goljufije

Odgovor Napisal/-a blazko » To Dec 16, 2014 9:51 pm

Kako pogosto ste že zaznali goljufije pri vpisih drugih članov?
Par dni nazaj sem zasledil neverjetni uspeh člana RAZER™.
http://www.geocaching.com/profile/?guid ... 0d6082833b

že v dopoldanskem času 14.12. mu je uspelo v Ljubljani pobrati nekaj preko 20 zakladov, kar bi bilo še možno, če ne bi bil vmes en, katerega ni več na svojem mestu in en, v katerem se preverjeno njegov podpis ne nahaja.

"Odličen podvig" je opravil tudi 20 oktobra, ko je našel 6 težkih vprašajčkov. Možno, da bi jih prej izračunal in potem v enem dnevu našel a zaupanje vanj spet izgubim s tem primerom:
26.11, je logiral najden CPP, jaz pa sem bil tam 3.12. Ker vedno slikam tudi logbook sem videl, da njegov podpis spet manjka.

Ob takih in drugačnih goljufijah samega sebe, se vprašam v čem je sploh smisel, da se greš takšno igro kot je geocaching.

Uporabniški avatar
lynx.attentus
Geolovec
Prispevkov: 78
Pridružen: Pe Dec 03, 2010 1:13 pm

Re: Goljufije

Odgovor Napisal/-a lynx.attentus » Sr Dec 17, 2014 12:35 pm

Živijo,

hmm, ko si dovolj dolgo v geocacherskih vodah srečaš tudi take primerke. Eden izmed takih ''kerlcov'' je tudi nemški wildsau1 ali nekaj podobnega. V tem primeru goljufajo bolj ali manj samega sebe... Na to temo je bilo že nekaj napisanega-> http://www.geocacher.si/forum/viewtopic ... 6&start=20

So pa še večji problem, kot je lažno logiranje :D

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Goljufije

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Sr Dec 17, 2014 1:03 pm

Geolov je dejansko hobi. To ni športno tekmovanje. Čeprav se seveda marsikdo poganja za čim več ftf-ji, čim več najdenimi ali kakšnim drugim prekletstvom statistike, pa seveda nihče ne podeljuje zlate, srebrne in bronaste medalje. In ker se tako vsak z njim ukvarja zaradi lastnega veselje, je tudi "goljufanje" predvsem goljufanje samega sebe. Kajti, če ni tak tip res malo hecen in mu prihaja ob visokih številkah, potem zaradi visoke številke nima neke prednosti. Razen morebiti upanja, da si bo s številko pridobil ugled v lokalni skupnosti geolovcev ali celo širše. Toda potem je z njim tako kot s tatovi, ki so sveto prepričani, da jih nikoli ne bodo ujeli. Prej ali slej se goljufanje ugotovi, na takšno osebo pade huda senca dvomov, oglasijo se kritike. In tako seveda namesto pričakovanega triumfalnega sprejema doživi nekaj ravno nasprotnega.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Goljufije

Odgovor Napisal/-a VolkD » Sr Dec 17, 2014 11:45 pm

Geolov je pač vsakemu nekaj drugega. Jaz sem že pred tem rad marsikam šel. Meni osebno je golov krasen turistični vodič, ki se nikoli ne utrudi, je vedno na razpolago in za vse svoje storitve pravzaprav ne računa nič.
Še najbolj sem osleparjen, ko naletim na zaklad, ki bi ga v Ljubljanski kotlini krstili z "kr neki", jaz mu pa preprosto rečem "čorak", torej prazen metek. Meni se zdi dobra primerjava, ker pač tak zakladek pri meni ni dosegel svojega poslanstva. Za povrh pa je takih ( lahko da nisem naletel nanje, malo se pa tudi izognem) malo, tako kot je malo metkov, ki so čorak.
No če ima kdo vselje se samo vpisovat, potem bo prej ali slej ugotovil, da se je za marsikaj prikrajšal. Ne morem, da se mi nebi smilil.

In ko že razglabljamo o tem kaj geolov je,.... imam prijatelja, ki jemlje tole še drugače. Mnogokrat gre z menoj, včasih pa tudi sam. Nima accounta, nima nick name. Preprosto gre pogledat kraje, kamor ga vodi geocaching, le da zadnjih 20 m izpusti. Jaz bi se upal trditi, da je geolovec, le vpisuje se ne, ker se mu to ne zdi potrebno.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov