Začetniki in njihove napake

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Apr 14, 2015 11:25 am

Ja, na tako mino smo stopili že skoraj vsi. :evil: Lahko bi NA log napisal tudi že kdo od predhodnikov. Zdi pa se mi, tak vtis sem dobil tudi iz skoraj prve roke, da se recenzenti zadnje čase manj obotavljajo z arhiviranjem problematičnih zakladov.

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a mucek4 » To Apr 14, 2015 11:35 am

icabrian napisal/-a:...mislim pa, da smo glede tega naredili veliko manj, kot bi lahko...
icabrian napisal/-a:Take objave je treba preprosto ignorirati. Oziroma se obrniti tisti hip, ko vidiš, da je vse skupaj en shit.
V dveh postih sam sebe negiraš. Strinjam se z vami, da je bilo (in še vedno je) narejenega precej premalo, da do tega ne bi prihajalo. Hkrati pa nimamo (nečesa) ali nas preveč omejuje foušija, ali pa se nam enostavno ne da stopiti skupaj in reči takim zakladom kar jim pripada. Ne pa da potem moraliziramo ali je prav ali se bo lastnik počutil užaljenega, ker smo se odločili, da ne bomo brskali po smeteh, dreku, delali selfijev, uničevali štorov in zidov, ter hodili po slovenske zaklade v Trst.

Igor, posamezniki so hoteli biti bolj aktivni, ampak nihče jih ne podpre. So samo posamezniki, ki jim kdaj pa kdaj odpre pokrov, ampak imajo javnega izpostavljanja kmalu dovolj.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a VolkD » To Apr 14, 2015 12:06 pm

Pa saj je vse jasno! Na svetu imamo preko 2,5 mio zakladkov. Nobenega razloga ni, da bi imeli še enega, ki ne ustreza minimalnim kriterijem tega, kar dela to igro lepo. Tega so se počasi začeli zavedati tudi recenzenti.
Dobro tretjino Makedonije sem na dopustu dal skozi tako, da sem turistično agencijo zamenjal z Geocachingom in nisem bil razočaran. Ta pozitivna izkušnja mi je še dodatno utrdila veselje do te igre.
Zdaj pa si poskušajmo zamisliti turista, ki pride k nam brskati okrog nedokončane hiše, pri čemer nanj renči sosedov pes. Turista, ki ga takle zakladek popelje preko iztrebkov do smetiščnih kant. Če bi take bile moje izkušnje v prvih 14-tih dneh, bi se danes verjetno ne ukvarjal s to igro.
In to mora biti jasno tako v HQ Geo, kot revizorjem, saj tovrstni zakladki direktno ogrožajo obstoj igre.
In to bi moralo biti jasno ne le nam lovcem na zaklade, temveč slehernemu Slovencu, saj s tem predstavljamo nas in naše okolje, torej Slovenijo. Torej je prav, da nam take stvari dvignejo pokrov in prav je tudi da reagiramo! Tako kot sem recimo reagiral tule: http://www.geocaching.com/geocache/GC44 ... re-reserve
Dejansko sem napisal e-mail na naslov župana in email na naslov urada za okolje občine Koper. Bom čakal in dal časa. Ampak, ko bo pa leto osorej in če bo vse skupaj še vedno neurejeno, gre pa odprto pismo v Primorske novice. V tem primeru lastnik zaklada namreč ni mogel narediti več kot je naredil.

Trdim, da so to načini kako stvari spremeniti. Ni to edini način, a boljši mi v tem trenutku ne pade na pamet.

Uporabniški avatar
jakagode
Zelenec
Prispevkov: 18
Pridružen: Če Apr 19, 2012 2:06 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a jakagode » To Apr 14, 2015 5:23 pm

VolkD napisal/-a: Tako kot sem recimo reagiral tule: http://www.geocaching.com/geocache/GC44 ... re-reserve
Dejansko sem napisal e-mail na naslov župana in email na naslov urada za okolje občine Koper. Bom čakal in dal časa. Ampak, ko bo pa leto osorej in če bo vse skupaj še vedno neurejeno, gre pa odprto pismo v Primorske novice. V tem primeru lastnik zaklada namreč ni mogel narediti več kot je naredil.
Trdim, da so to načini kako stvari spremeniti. Ni to edini način, a boljši mi v tem trenutku ne pade na pamet.
Škocjanski zatok trenutno kar konkretno preurejajo. Mogoče naredim še kakšno slikco naslednjič ko grem mimo.

Uporabniški avatar
dr_jani
Bunkelj
Prispevkov: 8
Pridružen: Ne Nov 02, 2014 7:47 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a dr_jani » Če Sep 03, 2015 12:57 pm

Dva dni zapored sem šel iskat začetniške zaklade, pri enem tudi zabeležil FTF, ampak obakrat doživel veliko razočaranje... Opis, ki ne omeni praktično ničesar drugega kot lep razgled oziroma ostanek (baje) neke rimske ceste, za škatlico pa enkrat uporabljen prazen glaž od Nescafeja, drugič pa plastična embalaža od solate iz Intersparja... :shock: Da o skrivališču ne govorim: obakrat nametano nekaj suhih vej kar ob enem drevesu; pri enem je bil poleg tega še en kamen, na katerega je s flomastrom narisan X (to je tudi v namigu). Zadeva bo morda trajna kak mesec, potem bo totalno zanič. Logbook: obakrat kar en list, iztrgan iz zvezka.
Pogled na profil obeh lastnikov kaže, da ima eden 9, drugi pa 15 najdenih zakladov... :oops:
Pogosto spremljam večne forumske debate o začetnikih in gor in dol, ampak... Mislim, da je ob poplavi pametnih telefonov zadeva res postala obče tako dostopna, da lahko vsak 5-letni mulc skrije zaklad in ga objavi, pa čeravno je našel komaj enega ali pa še to ne - je samo slišal, da je zadeva baje fajn.. In ravno zaradi te dostopnosti bi moral Groundspeak malce zaostriti zadevo. Hvala Bogu imamo revieverje, ampak ti lahko pregledajo samo splošna določila, ne vidijo pa stanja na terenu.

Sam bi predlagal dve stvari, za kateri menim, da bi bistveno izboljšali kvaliteto zakladov:
1. Že velikokrat predlagano minimalno število najdenih zakladov, da lahko objaviš tudi svoje. Jaz bi predlagal vsaj 100, še raje pa tudi več.
2. Mentorstvo. Prvi zaklad bi lahko postavil komaj takrat, ko bi navezal stik z enim od izkušenih geolovcev, ki bi po možnosti zadevo najprej pregledal tudi na terenu, dobrovoljno pomagal s svojimi izkušnjami, potem pa reviewerju potrdil, da je zadeva v redu.

Vem, da s to temo nisem povedal ničesar novega in da ne izumljam tople vode, sem si pa moral dati duška, saj me žalosti, da meni tako priljubljena igra tako izgublja na čaru, ki ga sicer tako rad doživim, ko se na smiselni lokaciji v mojih rokah znajde res lepo pripravljena in domiselno zastavljena škatlica. Upam, da ste tudi vi podobnega mnenja, zato se pa le potrudite pri postavljanju svojega naslednjega zakladka! :)

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 655
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Začetniki in njihove napake

Odgovor Napisal/-a krossnik » Pe Sep 04, 2015 9:25 am

Te popolnoma razumem in se strinjam s tabo! Ampak dejstvo je, da ima trenutno vsak pravico postaviti zaklad, dokler je v skladu s smernicami in tega ne more preprečiti niti recenzent (kaj šele kdo drug), ki že na daleč vidi nekvaliteten zaklad. Lahko le svetuje in to je to. Drugače pa iz prakse povedano, nekvalitetni zakladi imajo kratek rok trajanja, ampak obstajajo tudi svetle izjeme - nekateri zakladi so bili, opisno in/ali na terenu, naknadno "popravljeni". Tako, da prijazno opozorilo o nepravilnostih v logu, ni nikoli odveč.

Vse dokler bo Groundspeak delal na komercializaciji igre, bo to tako. Žal danes živimo v dobi hudega kapitalizma, ampak to je že druga zgodba...
Addicted with Geocaching!

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov