Garmin Glo

Uporabniški avatar
Ljubljanski pirati
Geolovec
Prispevkov: 107
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:31 pm

Re: Garmin Glo

Odgovor Napisal/-a Ljubljanski pirati » Po Sep 28, 2015 12:16 pm

Moj eTrex30 ima 3m. Bom pa tudi jaz mogu na tega Knežaka ... :)

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Garmin Glo

Odgovor Napisal/-a VolkD » Po Sep 28, 2015 11:32 pm

Aleksander napisal/-a:Z vsem napisanim se strinjam in poznam. Kljub temu me zanima, kolikšne so tipične tolerance (accuracy) Garminov.
Verjetno se zavedaš, da konkretnega odgovora na to vprašanje ni.
Razlog je v tem, da imamo tu precej več spremenljivk, kot je enačb. No enačbe se da s časom tako koregirati, da lahko v času dobimo zelo natančne rezultate.
Je pa seveda vse odvisno tudi od tipa satelitov, ki so na razpolago v danem trenutku. Odvisno je tudi, če naprava ve uporabljati korekcijske podatke za dano področje.

No gozd je lahko problem ( listnati drugače, iglasti pa še drugače), previsi tudi. Z nekaj znanja o tem kako se širijo radijski valovi, z nekaj opazovanja in malo trigonometrije se da dokaj natančno izračunati iskano točko. Je pa natančnost v vsakem primeru odvisna od časa v katerem naprava lahko povpreči rezultate.

Sam sem testiral 64st in mojo Nokio Lumnia 925. Lumnia ne pride ne glede na porabljen čas bližje od 170cm.
Garmin 64st je za dva razreda počasnejši od telefona. Hoja z njim je prava muka. Se zna zgoditi, da si tudi 15m mimo, ko se spomni, da nekaj ni v redu :)
No če mu daš čas lahko pride zadeva bo zavidljivega rezultata. 55cm!

Meril sem tako, da sem danes naredil marker na njega položil GPS. Čez eno uro odčital podatke. To sem ponovil 5x v tednu,
potem sem "določil"(izračunal) markerju povprečno lokacijo. Čez tri dni sem dal enemu in drugemu prvič po 1 min časa, drugič 5 min in tretjič 20 min.
Po prvi minuti je vedno zmagal telefon. Po petih minutah so bili rezultati nekako deljeni, še vedno je bila slika taka, da je bil telefon malo boljši. Po 20 min je v vseh primerih zmagal garmin. In to konkretno.

Z upoštevanjem tega, da je postavljavec imel slabši GPS in da si ni vzel dovolj časa, za postavitev (običajno je tako), potem so rezultati v prid telefonu. Šele ko se nam zatakne potegnemo iz žepa skritega aduta. Lahko pomaga lahko ne, odvisno s čim je bilo postavljeno.
Za tiste, ki zaklade postavljajo, je dober GPS skoraj obvezen.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov