Sledljivček v Geocaching HQ

Sledljivi popotniki (sledljivčki) so stranski pojav pri iskanju zakladov. Vsak posebno označen popotnik ima svojo identifikacijsko številko, ki služi za vpisovanje v spletni dnevnik ter za sledenje gibanja predmeta. So popotniki in niso namenjeni, da jih obdržite ampak, da potujejo po svetu.
Odgovori
Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Sledljivček v Geocaching HQ

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Nov 04, 2015 8:04 am

Eden mojih sledljivčkov je zajadral v središče geolovskega dogajanja. Seveda sem tega dogodka vesel, saj nikoli nisem mislil, da bo kakšen sledljivček prišel tako daleč.

Vseeno pa je sedaj tam že tri mesece in čeprav ga precej ljudi opazi in najdbo vpiše, se od tam ne premakne. Videl sem, da je na spletni strani vpisanih kar precej sledljivčkov, ki bivajo v tem zakladu. Zanima pa me, kakšni so običaji pri tem zakladu. Jih ljudje bolj "gledajo" ali jih vsak nekaj doda in nekaj odvzame? Tisti, ki ste tam že bili, lahko morda napišete kaj več o ravnanju s sledljivčki v tem zakladu?
Slika

Uporabniški avatar
Ljubljanski pirati
Geolovec
Prispevkov: 107
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:31 pm

Re: Sledljivček v Geocaching HQ

Odgovor Napisal/-a Ljubljanski pirati » Sr Nov 04, 2015 10:28 am

Lahko dodate povezavo?
Jaz za svoje GCje in TBje uporabim TB-rescue, če predolgo stojijo na mestu.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Sledljivček v Geocaching HQ

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Nov 04, 2015 1:06 pm

Drugače gre za The Cycle of Life. Saj še ni tako kritično dolgo nekje obtičal, konec koncev ga je en tip eno leto pri sebi nosil okoli. Kar je tudi zgodba enega drugega mojega sledljivčka.

Predvsem me zanima, kaj se v GC centru dogaja, ali dobiš le seznam kod, popišeš vsakega posebej, lahko vzameš samo, če vložiš, sploh nimaš časa sledljivčke popisati oz. se Američani s sledljivčki sploh ne ukvarjajo toliko, kot se pri nas, ...
Slika

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Sledljivček v Geocaching HQ

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Nov 04, 2015 2:07 pm

Ne, tam je velika skrinja, v kateri je ogromno sledljivčkov. Je tudi nekaj posebnih škatel za destinacije, npr. ZDA, Južna Amerika, Evropa. Ob uri, ko je organiziran obisk, se okoli nagnete veliko ljudi, ki vse popisujejo. Očitno ni tvojega še nihče vzel. Ker seznama, kaj je trenutno v škatli, ni. Če ga ljudje opazijo in zabeležijo, je zagotovo še tam.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov