Serija zakladkov

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
Miha&Katja
Zelenec
Prispevkov: 29
Pridružen: Sr Maj 14, 2014 10:12 am

Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a Miha&Katja » Ne Sep 14, 2014 12:28 pm

Spet imam eno vprašanje :)

Namen imam postaviti serijo zakladov po "moji" domači dolini. Brez skrbi, vsi bodo postavljeni na zanimivih lokacijah. Glede na branje tega foruma sem spoznal da folku ni ravno po godu veliko teh trailov, kjer so "stopnje" postavljene na dokaj brezveznih lokacijah :)

Sedaj pa vprašanje. Postavil bom več zakladov, v vsakem od teh pa bo en "namig" za izračun "bonus/končne" lokacije. Podobno je narejen tudi ta "trail zaklad" - samo za predstavo kako imam namen narediti. V opise teh zakladkov bi rad postavil tudi linke do ostalih zakladov, da bodo zakladolovci vedeli zakaj se vse skupaj sploh gre in se bodo znali pripraviti. Seveda pa, dokler vsi zakladi niso objavljeni, linkov do ostalih zakladov še nimam. Zanima me ali moram Vrsotu kaj od tega sporočiti zakaj se točno sploh gre? Bo objavil vse zaklade naenkrat. Skrbi me namreč da se bo pri kakšnem kaj zataknilo in ga nebo hotel objaviti, potem pa bom imel samo del tega "traila" objavljenega.
Ali lahko v tem primeru, že objavljene zaklade začasno "disablam" dokler nimam vseh zakladov objavljenih in nato "enablam" vse naenkrat?

Upam, da sem napisal dovolj razločno, da si boste znali predstavljati kaj sploh hočem narediti ter mi znali pomagati :)

Hvala že vnaprej

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a bojank » Ne Sep 14, 2014 12:48 pm

Bom odgovoril na glavno vprašanje. Link do zaklada se kreira takoj po prvem submitu "entry forme". Se pravi, po koncu editiranja. Šele ko pritisneš Submit to review, gre to k Vrsotu. Prav tako se rezervira 160 meterski pas okoli vnešenih koordinat.

Uporabniški avatar
Miha&Katja
Zelenec
Prispevkov: 29
Pridružen: Sr Maj 14, 2014 10:12 am

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a Miha&Katja » Ne Sep 14, 2014 1:12 pm

aaa super :) No pol na prvo vprašanje mam že :)
Hvala za odgovor :)

Zdj še drugi del me zanima :)

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Ne Sep 14, 2014 2:32 pm

Jah, najbolje morebiti, da vse pripraviš, potem pa pošlješ Vrsotu s prošnjo, da objavi čez recimo en mesec, na točno določen dan in uro. Potem bo dovolj časa, da popraviš morebitne napake, na katere te bo opozoril in da bodo zakladi res objavljeni vsi naenkrat. Imaš pa še drugo možnost, da objaviš najprej posamične zaklade in napoveš bonus. S tem ne bo prišlo do slabe volje pri tistih, ki bodo zaklade že obiskali in bi jih potem zaradi bonusa morali znova. V glavnem, ko so objavljeni vsi posamezni zakladi, pošlješ v objavo takoj še bonus, ki bo verjetno hitro objavljen, saj pri tem po navadi ni kakšnih posebnih težav. Ni pa rečeno. Recimo pri poti na Lubnik Vrso ni objavil ene škatlice in bonusa hkrati z ostalimi.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a bubiji » Ne Sep 14, 2014 6:52 pm

Miha&Katja napisal/-a:Ali lahko v tem primeru, že objavljene zaklade začasno "disablam" dokler nimam vseh zakladov objavljenih in nato "enablam" vse naenkrat?j
Ne priporočam, saj ob objavi zakladov nekateri dobijo avtomatsko obvestilo o objavi novega zaklada. Tudi če ga disablaš, arhiviraš, bodo podatki ostali dostopni vsakemu s povezavo. Samo onemogočanje na spletu ne prepreči iskalcem, da ga ne bi šli iskat in glede na izkušnje ga lahko potrjeno legalno logirajo. Pravila pravijo, da velja najdba škatlice in vpis v logbook, ne glede na stanje njegove "spletne strani".

Ostalo sta pa bojank in dr.gumpi odgovorila in se strinjam z njima. Je pa moje mnenje, da če gre za dejanski trail (torej mora iskalec iti po isti (peš)poti da najde vse zaklade), potem prosi Vrsota, da vse objavi istočasno. Če pa gre za serijo zakladov, kjer so točke nepovezane in jih moraš obiskati vsako posebej, potem bi pa mi osebno bilo boljše iskati vsako škatlico posebej. Bolj zanimivo, saj iskalci čakamo, kaj se bo pojavilo (pa tudi FTF lov se praviloma bolj porazdeli med igralci).
Slika

Uporabniški avatar
5-r
Geolovec
Prispevkov: 52
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:44 am

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a 5-r » Po Sep 15, 2014 8:23 pm

To, kar navajaš, ni noben problem.
Ko ti kreiraš kešek in še pred objavo, ti je GC koda posameznega keška že poznana in tako lahko brez težav ustvariš linke.
VSAK kešek ima svojo GC kodo in do vsakega lahko dostopaš s takšnim linkom:

http://coord.info/GCkoda

Torej lahko brez težav linke do še neobljavljenih keškov vstaviš v druge listinge, ostalim bodo pa kajpak vidni po objavi.
Če res želiš, da ti jih objavi naenkrat, na določen dan, mu to napiši v reviewer note VSEH keškov. Vršo tradije susti skozi bistveno hitreje kot ostale tipe kešk. Zato se pogosto zgodi, da pri trailu tradiji zletijo skozi hitro, bonus pa potem pride včasih čez par dni. Misterije in multije pač mora malo bolj pogledati.
Ja, pa pri misteriju mu čim bolj nedvoumno razloži v reviewer notu, kako se mistery reši, sicer si v vsakem primeru obsojen na VSAJ en teden čakanja.

Uporabniški avatar
Miha&Katja
Zelenec
Prispevkov: 29
Pridružen: Sr Maj 14, 2014 10:12 am

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a Miha&Katja » To Sep 16, 2014 10:53 am

Super, hvala vsem za vse odgovore, opozorila ter napotke :)
Upam da mi vse uspe narediti tako kot sem si zamislil in brez večjih problemov :)
V nasprotnem primeru pa se spet oglasim :)

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a pikacu » To Sep 16, 2014 1:25 pm

Predlagam ti, da prej pogledaš, če že obstaja kakšna serija ali power trail, ki je podoben tvoji seriji. Potem pa pišeš direktno lastniku in ga vprašaš za nasvet. Tako boš iz prve roke izvedel za možne pasti.

Pri misteriju moraš paziti tudi na to, da koordinate izhodišča (tiste, ki so objavljene) in cilja (kjer je škatlica) med seboj niso dlje od 3km. Vse točke morajo biti navedene kot waypointi. In kot že rečeno, natančen opis, kako rešiš mistery. Če bo kaj manjkalo ali pa Vrso ne bo razumel, boš postavljen na čakalno listo.

zlatolasska
Bunkelj
Prispevkov: 8
Pridružen: Po Jan 11, 2016 5:28 pm

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a zlatolasska » Po Feb 22, 2016 3:46 pm

Ce prav razumem.

Jaz si lahko na geocachingu ze navidezno postavim zaklade - jim potem spreminjam vse podatke, tudi koordinate ce je potrebno, sele nato, ko imam vse zaklade tipi topi pripravljene, jih vse naenkrat posljem v review, pri vseh napisem, da so skupaj, se posebej pri moznih vprasajckih, bonusih ipd.

Potem so power traili objavljeni vsi naenkrat in ne vsak posebej? Saj je logicno, meni bi se tudi trapasto zdelo, da bi sla veckrat po isti poti za posamezne zaklade, ce grem lahko samo enkrat. ;)

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 655
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Serija zakladkov

Odgovor Napisal/-a krossnik » Po Feb 22, 2016 10:26 pm

1. Poiščeš skrivališča
2. Narediš prvo povprečenje
3. Postaviš opisne strani, da preveriš ali so izmerjene koordinate "proste" oziroma se ne prekrivajo z drugimi
4. Narediš drugo povprečenje (najdeš alternativna skrivališča, če katero od prvotnih ni prosto) in postaviš fizične zaklade
5. Še enkrat preveriš ali so koordinate prvilno vpisane
6. Daš v pregled revjuverju


Načeloma se traile objavi vse na enkrat, kar je fino napisat tudi v "rewiever note", preden daš zaklad v pregled.


To je samo grobo zaporedje, ki pa ni nujno da ga upoštevaš v celoti. Se je pa najbolje udeležiti kakšnega srečanja, da izveš še kakšne podrobnosti v živo. Vsak ima svoje nianse pri izvedbah ;)
Addicted with Geocaching!

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov