Moji zakladki

Odgovori

Mnenje o mojih zakladkih..

Še kar...
1
100%
Super! Kar tako naprej!
0
Brez glasov
Res so bolj ali ne "kr neki"...
0
Brez glasov
 
Skupaj glasov: 1

Rabirh
Bunkelj
Prispevkov: 2
Pridružen: Po Maj 30, 2016 4:17 pm

Moji zakladki

Odgovor Napisal/-a Rabirh » Po Maj 30, 2016 4:32 pm

Na tem forumu sem pa nov...moram večkrat čekirati. :D

Zanima samo vaše mnenje o postavitvi mojih zakladov v okolici Ihana... Postavil sem jih že kar nekaj časa nazaj ampak se mi zdi da so nekateri bolj kot ne "kr eni". Moje zakladke sem skrival že kar nekaj časa nazaj a opažam da niso nekaj preveč dobri. Zato sem se odločil da vas vprašam za mnenje kako se vam zdijo... V naslednjih mesecih nameravam skriti veliko boljše zaklade saj sem sedaj veliko bolj seznanjen z geocachingom :D .
Upam da bojo naslednji zakladki vsaj kaj boljši, saj bojo skriti na lepših mestih.

Pa še eno vprašanje imam...Poznate kakšen dober program za android da lahko določim čim boljše koordinate kar se da?

Hvala! ;)

Uporabniški avatar
Aleksander
Geolovec
Prispevkov: 88
Pridružen: So Jul 25, 2015 6:53 pm

Re: Moji zakladki

Odgovor Napisal/-a Aleksander » Po Maj 30, 2016 5:06 pm

Za večjo točnost uporabi program GPS Averaging, s katerim povprečiš GPS odčitke. Naredi vsaj 100 meritev, oziroma toliko, da se povprečna pozicija nekaj minut ne spremeni.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Moji zakladki

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Jun 01, 2016 2:06 pm

Tvojih zakladov (še) ne poznam, tako da jih ne morem ocenjevati. Zagotovo pa smo si geolovci različni. Jaz grem rad nad zaklade, ki so skriti na lepih lokacijah in ne na gomilah smeti. Rad vidim, da je skrivališče logično in hint nedvoumen, čeprav igriv ali šaljiv. Recimo iskati zaklad v kamnolomu pod kupi skal je lahko muka ali prijetno opravilo, odvisno od vrste skrivališča. Rad vidim, da je škatlica velika, da gredo notri tudi predmeti za menjavo. Še najbolj rad pa vidim, da je zaklad redno vzdrževan, saj se ni lepo vpisati v moker logbook poln žužkov.

Glede točnosti koordinat je Aleksander podal dober predlog. Pri mojih zakladih sem koordinate meril s tem programom. Hkrati sem zaklad obiskal večkrat ob različnih dnevih in vsakič poskusil priti na točko nič samo s predhodno izmerjenimi koordinatami, da sem videl, kako program vodi iskalca skozi celotno pot. Včasih se zgodi, da izmeriš točne koordinate, ampak le-te zaradi različnih dejavnikov iskalca pripeljejo kar precej stran od dejanske točke nič - zaradi kakšnih lokalnih odbojev signala. Se pa splača potruditi. Največ jeze je ravno zaradi (ne)točnosti koordinat.
Slika

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 655
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Moji zakladki

Odgovor Napisal/-a krossnik » Če Jun 02, 2016 4:16 pm

Po najdbi kar nekaj tvojih zakladov sem ti dal glas "Še kar", kar ne pomeni, da so zakladi zanič, ampak to je povprečje. Recimo na nekaj primerih: malo premalo opisa z zanimivo lokacijo (Green Wagon), nekateri so imeli ponesrečeno skrivališče (spomenik Brezniku), nekateri so bili zanimivi v celoti (Pot ob Kamniški Bistrici). To je recimo moje mnenje, ampak vzemi v obzir, da imajo vsake oči svojega malarja. S kilometrino, tako pri postavljanju kot iskanju boš nabiral izkušnje, priporočam pa tudi izmenjavo izkušenj z bolj izkušenimi geolovci, kar boš najlažje dosegel z udeležbo na dogodkih...
Addicted with Geocaching!

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov