Nakup GPS naprave

Odgovori
Uporabniški avatar
CASPARVS
Zelenec
Prispevkov: 31
Pridružen: Ne Mar 25, 2012 8:01 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a CASPARVS » Če Sep 19, 2013 7:12 am

Bom probal 450 vzet, drugače pa kar 600. Da bi vzel 600t z dodatnim zemljevidom, se baje ne splača. Edino Wherigo podpore so odstranili s 600tke kolikor vem, sicer pa bo s tem lepo opravil android.

ObrambaPes
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: Če Feb 25, 2016 7:01 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a ObrambaPes » Če Sep 01, 2016 4:37 am

Imam slabe izkušnje z Garminom.

Pred kake tremi leti sem kupil navigacijsko napravo Garmin. Pred nekaj meseci se mi je pokvarila. Pokvaril se je konektor za vklop kabla za napajanje. Odnesel sem ga na Garmin v BTC-ju (steklena palača). Tam mi ga niso hoteli vzeti v popravilo, češ da lahko samo prodajo novega, za starega pa mi dajo nek dobropis tako da bi me nova naprava stala cca 140 EUR. Jasno, da nisem privolil in sem iskal alternativo.

Napravo sem odnesel v trgovino Prva Meritev na Celovški. Tam so mi jo vzeli v popravilo. Rekli, so da jo bodo dali v popravilo na firmo Deli v BTC. Čez nekaj časa sem telefoniral in rekli so, da tudi zaslonček ne dela čeprav je predno je Garminu zmanjkalo elektrike, zaslonček še delal.

Potem sem za štos šel vprašati v to trgovino Deli ali bi mi popravili to napravo. Rekli, so da oni samo prodajajo ne pa tudi popravljajo, torej da sploh niso servis. Kdo je torej šaril po mojem Garminu oz. kam je iz podjetja Prva Meritev šel, mi ni jasno. Uničili so mi še zaslonček!

Potem sem šel probati še na Garmin, če bi mi hoteli popraviti zaslonček. Rekli so da bodo pogledali in naj pridem čez nekaj dni, so pa že takoj povedali, da naprav ne odpirajo! Ja, kakšen servis pa so potem? Jasno, čez nekaj dni so mi ga dali nazaj in mi zopet ponudili tisti nakup z dobropisom.

Napravo so mi potem prijazno (za cca. 50 EUR) popravili na Pro-elektronika, tudi v BTC-ju, ki so mi jiih svetovali v trgovini Deli.

Po zakonu je proizvajalec dolžan nuditi popravilo svojih izdelkov še do treh let in Garmin to določilo grobo krši. Jaz se bom Garminu od sedaj naprej v velikem loku izogibal, prav tako firmi Prva meritev, isto pa priporočam tudi vsem ostalim.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Sep 01, 2016 6:30 am

Kje si pa ti našel te eksote? Obrni se na http://www.garmin.com/sl-SI/company/contact. Njih nakuri, mogoče bo odnos kaj drugačen.

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 259
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a bucar » Sr Sep 07, 2016 9:46 am

Tudi jaz imam izkušnje, da Garmin naprav ne popravlja. Naprave so izdelane po zahtevnih standardih (vodotesnost, etc.) in jih je po vsakem odpiranju / posegu potrebno stestirati, da se ti standardi tudi dosegajo. Ne vem, ali pri nas nimamo ustreznih naprav za testiranje, ali nimamo usposobljenega kadra ali kaj, ampak očitno jih pri nas ne popravljajo. Jaz sem se svojega digitizerja lotil sam (kot sem opisal tule). Ne vem, ali je situacija drugačna v kakšni drugi državi EU.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a VolkD » So Sep 10, 2016 5:54 pm

Dajte no, ne se hecat. Za pri nas kupljeno napravo - ne glede na znamko, je dolžan trgovec zagotoviti servis. Mnogokrat se zgodi, da ustrezno opremljenega servisa pri nas ni. V tem primeru je trgovec dolžan zagotoviti servisiranje v tujini.
Vse ostalo je nateg in godno za prijavo tržni inšpekciji.

Še enkaj je treba povedati; Ne inačiti blagovne znamke z neurejenim delom trgovcev. Garmin naprave so povsem spodobne naprave vredne nakupa.

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 259
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Re: Nakup GPS naprave

Odgovor Napisal/-a bucar » So Sep 10, 2016 6:55 pm

VolkD napisal/-a:Dajte no, ne se hecat. Za pri nas kupljeno napravo - ne glede na znamko, je dolžan trgovec zagotoviti servis.

Izgleda, da oni tako interpretirajo servis: fiksna cena popravila ne glede na napako, za ta denar dobiš drugo (novo) napravo. Kar se potem hitro prevede na dobropis pri nakupu naprave, ki pa je lahko tudi drug model.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost