Ure za geocaching

Odgovori
dvidmar
Zelenec
Prispevkov: 16
Pridružen: Ne Avg 28, 2016 11:25 pm

Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a dvidmar » To Okt 04, 2016 9:40 pm

A se je kdo kdaj poigral in za geocaching uporabil kakšno tekaško uro z GPS? Ne vem sicer v kakšnem primeru bi to prišlo prav, saj si ne predstavljam situacije, kjer bi imel uro, koordinate pa ne pametnega telefona.

Zanimajo me predvsem izkušnje z urami Garmin Forerunner.

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 621
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a krossnik » Sr Okt 05, 2016 11:32 am

Dvomim, da bi si lahko z uro pomagal pri geolovu :? Ura je bolj namenjena zapisovanju sledi in tvojih telesnih funkcij med vadbo, ki jih potem obdeluješ na računalniku, vsaj kolikor si jaz to predstavljam (naj me kdo popravi, če se motim). Definitivno pa na uri ne boš imel take izkušnje kot na GSM/GPS napravah, saj nimajo zemljevida, pa tudi opisa po mojem ne spraviš gor. Potem je tu še vprašanje kako boš na uro nalagal podatke in koliko jih sploh lahko. Edino smiselno uporabo povezljivosti ure s telefonom vidim v tem, da bi z ure pošiljal svoj trenutni GPS položaj na telefon, samo mislim, da imajo danes vsi telefoni spodoben GPS za geolov, tako da...
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a bojank » Sr Okt 05, 2016 1:19 pm

Jaz sem pred 6 leti začel z geocachingom z napravo Forerunner 305. V njo sem ročno vnašal koordinate (waypointe). To le s pritiskanjem na gumbe, saj ni tipkovnice. Zraven sem imel še papirne izpiske zakladov (s ključnimi podatki). Kot je napisal Krossnik, ni zemljevida, le razdalja do cilja. To sem kmalu nadomestil z Garmin Oregonom, ki ga uporabljam še danes.
Ja, to je bilo res počasno, pa preveč papirja. Se spomnim, da sva z Majdo letela po FTF k spomeniku blizu Brnika. Bila sva prva pri tem spomeniku in preden sem vnesel koordinate za točno mesto skrivališča, sta prispela Mucek in Gumpi, opravila vse potrebno, še preden sem "prišel do sape". Danes imam za šport Forerunner 910XT, a kaj veliko se ni moglo spremeniti v GPS zmogljivosti naprave.

dvidmar
Zelenec
Prispevkov: 16
Pridružen: Ne Avg 28, 2016 11:25 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a dvidmar » Sr Okt 05, 2016 11:34 pm

BojanK, lepo plastično opisano. :)

Tako sem tudi jaz razmišljal - da se verjetno da nekako spraviti na uro koordinato (eno?) in mogoče služi kot kompas in ve, koliko daleč od cilja si. Ampak se strinjam - nima smisla, ker je telefon vedno pri roku in neprimerno bolj praktičen.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a bubiji » So Okt 08, 2016 5:26 pm

Kolega triatlonec mi je posodil neko uro opremljeno z GPSom, ko sem meril točke za en naš zaklad v gozdu in nisem zaupal samo telefonu. Kar se natančnosti tiče, ni bilo kake prednosti pred telefonom. Kar se tiče uporabe, sem lahko vnesel nekaj točk notri, ampak ročno (precej zamudno). Zapomnil si je tudi trenuten položaj, ni pa bilo možnosti povprečenja. Ura je sicer imela možnost sledenja trailu, a ga nisem preizkusil.

Skratka kot koncept zadeva deluje, a je bilo nerodno, natančnost pa na ravni sedanjih telefonov srednjega razreda. Uporabljal bi le, če bi imel težave z baterijo na telefonu, kot izhod v sili.
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Okt 13, 2016 5:09 pm

Bojan ... kar oči so se mi orosile. Res je bil zanimiv večer, ki se je potem nadaljeval pri še enem ftf-ju in seveda ob obveznem piru. Ja. To je sedaj že (legendarna) zgodovina geolova :)

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Ure za geocaching

Odgovor Napisal/-a bojank » Pe Okt 14, 2016 8:44 am

Prišli so še Bučarji in to je bilo zares nepozabno srečanje v Planinskem raju. Že 5 let bo skoraj od tega. Lepo je, da je zaklad še vedno aktiven.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov