Gurman

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Gurman

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Okt 09, 2013 9:16 am

Ne vem, kam Vrso gleda, ko objavlja te zaklade. :shock: In kaj lahko naredimo, da se to ne bo stopnjevalo. Že pri Špiku je odpovedal na celi črti, zdaj pa je tega še več. Tak recenzent je lahko vsak, ki zna kliknit na gumb Objavi.

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 655
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a krossnik » Sr Okt 09, 2013 12:36 pm

Sicer nisem dolgo član slovenske geokešerske scene, vendar zadnje pol leta dosledno spremljam Vrsotove izpade in se strinjam, da ni primeren za to delo, sploh ob nepoznavanju lokalnega jezika... Gre se za to, da manj kot napišeš, lažje gre skozi, pa karkoli že je - dvomim, da sploh gleda namige... Glede Vrsota sem imel tudi jaz sive lase... Listo mi ni hotel objaviti, ker naj bi bila komercialna, ker sem omenjal ime planinskega doma na planini - reklame seveda ni bilo... Takrat sem videl, da dejansko listo pregleda na brzino in če je veliko teksta, si po dveh treh stavkih nekaj vbije v glavo in potem je copy/paste veselica...

Da še odgovorim, kaj je za narediti... Ko bo Slovenija imela 5k ali celo 10k zakladkov, bomo lahko zaprosili za slovenskega Vrsota, če nas ne bodo prej Hrvati prehiteli, kot je po navadi :?
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a jean » Sr Okt 09, 2013 11:07 pm

icabrian napisal/-a:In kaj lahko naredimo, da se to ne bo stopnjevalo
Izkoristimo orodja in možnosti, ki so nam na voljo.

Slika

Druge možnosti:

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Okt 09, 2013 11:24 pm

Jaz sem se z možnostjo s slike izpostavil že pri Špiku, in to ne enkrat. Anyone else? Pa Groundspeaku bi bilo treba povedat, da nismo zadovoljni s tako pasivnim recenzentom.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a pikacu » Če Okt 10, 2013 7:44 am

Absolutno nisem zadovoljen z Vrsotom, vendar tule le ni njegova krivda.

Kaj pa lahko recenzent sploh naredi, ko dobi zahtevek za objavo novega zaklada? Po moje prečekira, če zaklad formalno ustreza pravilom in to je to. Potem pa je na geolovcih, da skritizirajo zaklad in dajo signal, če kaj ni v redu - na primer z opcijo "Need archival". Žal so pravila takšna, da lahko zaklad postavi kdorkoli, tudi popoln začetnik z zvrhano mero samozavesti in kot opažam, je takih oseb čedalje več... Za trenutek pozabite na Vrsota in se postavite v vlogo recenzenta ter pomislite, kaj bi vi naredili. Jaz bi objavil, ker nimam osnove za zadrževanje, če na papirju vse štima. Na teren pa ne bi hodil čekirat, če škatla sploh je tam, kako kvalitetna je in če koordinate preveč odstopajo.

Jaz bi tudi imel slovenskega recenzenta, vendar spet ne nekega absolutista, s katerim bi se dneve in dneve moral pogajati za vsako piko in vejico, ki štrli iz povprečja...

V tem konkretnem primeru je "Need archival" povsem na mestu, saj se lastnik nič ne oglaša in očitno tudi ne bere zapisov, saj bi ga že prva dva zaklada morala kaj naučiti.

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a jean » Če Okt 10, 2013 12:38 pm

pikacu napisal/-a:vendar tule le ni njegova krivda.
Mogoče ne v celoti, ampak baje zna nekaj slovensko in če bi listing pogledal za malenkost več kot mikrosekundo, bi lahko videl, da
a) koorindate pri tradi zakladu ne štimajo, saj je celo lastnik tako napisal :shock: in
b) zaklad je postavljen v reklami za oštarijo, z naslovom oštarije v imenu zaklada in namigu.

Jaz sem bil najprej proti slovenskemu recenzentu zaradi raznih FTF lovov, vpogled do končnih lokacij multijev/ugank, ampak primeren kandidat (a.k.a. Sonček, ki se trudi z organizacijo kluba geocacher.si) bi bistveno izboljšal situacijo pri slovenskem geocachingu.
Največ težav z Vrsotom je zaradi njegove nekomunikativnosti, ki povzroča frustracije in poplavo neprimernih objav.

Izbrati primernega kandidata za slo recenzenta ni težko, problem ga je spraviti na prestol. Vrso se mu ne želi odreči, saj so ga nekateri geo lovci spoznali na eventih in ga o tem že spraševali. Kontaktirati Groundspeak ne bo imelo efekta, ker imajo verjetno kar veliko takih zahtev in jih kar ignorirajo. Če bi Vrso groundspeaku sporočil, da je preobremenjen, in da priporoča tega pa tega za pomoč, bi šlo. Vendar tega še ni storil, čeprav so ga že prepričevali v to smer.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Okt 10, 2013 8:40 pm

Največ težav z Vrsotom je zaradi njegove nekomunikativnosti, ki povzroča frustracije in poplavo neprimernih objav.
Ne bi rekel, da je nekomunikativnost vzrok za neprimerne objave. Prej bi rekel, da je to posledica odsotnosti interesa za zaklade pri nas. Kot je napisal JC, niti toliko se ne potrudi, da bi si en stavek prevedel, pa bi videl, da z Gurmanom nekaj ne štima. Stavim, da na Slovaškem česa takega ne bi spustil skozi. S Pikačujem se ne strinjam, da ne bi mogel recenzent narediti nič. Saj je že iz opisa jasno, da Gurman ni v skladu s pravili, če pa bi bil jaz recenzent, niti pod razno ne bi objavil zaklada brez enega samega stavka v opisu, dokler mi ne bi lastnik pojasnil, zakaj je tako (oziroma bi bilo to očitno, kot pri tistem iz GC parka). Bojim se, da nas s takim pristopom v prihodnje čaka še kak Gurman. :roll: A lahko kam na Groundspeak napišemo, da nismo zadovoljni z recenzentom? Take objave, kot je Gurman, niso ne v našem ne v njihovem interesu. Morda bi bil top-down pristop za pritisk na Vrsota boljši od bottom-up... Smo pa po mojem tukaj trčili v enega od temeljnih problemov, ki ga je prineslo širjenje zanimanja za geocaching. Cena napredka? :|

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a jean » Če Okt 10, 2013 10:29 pm

Zgodba Gurmana je zaključena.

Kar se pa tiče slo recenzenta je pa nekako tako, bučar meni, da na silo ne bomo dosegli nič - če ga bomo čisto sk*rcali, "daj bejš stran, saj nimaš pojma", ne bo nič pomagalo in s tem se popolnoma strinjam.
Prav tako meni, da se drži pravil, in tudi to je načeloma res. Včasih mu kaj uide, a če ga na to opozorimo, reagira precej hitro!

Eno izmed "pravil" pri izbiri novega reviewerja je (če se malo sprehodite čez uradni GC forum), da če sprašuješ kako postati reviewer, si avtomatsko izgubil vse možnosti, da to tudi postaneš.
Bojda se nove reviewerje rekrutira tako, da ga nek drug recenzent priporoči, če je preobremenjen. Mogoče bi se lahko Vrsota prepričalo, da rabi pomoč in mu lahko pomagamo. Menda je bilo že nekaj govora o tem na eventih, na katerih je bil prisoten.

Če to ne bo zaleglo lahko kot klub uradno pristopimo do groundspeaka in razložimo situacijo.

Vsekakor pa stanje geocachinga pri nas ni tako hudo kot v nekaterih drugih državah, in če tam niso uspeli sanirati situacije, je tudi pri nas ne bodo. Zaenkrat vseeno res še ni tako hudo :D

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Gurman

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Okt 10, 2013 11:45 pm

Res ni tako hudo. Vdam se. Živel Vrso! (bi dal smeška, pa ne vem katerega press)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov