Recenzija zakladka

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Sr Feb 15, 2012 10:27 pm

uff. precej raznih argumentov se je nabralo. Če naredim lasten izvleček - bilo bi najbolje, da imamo recimo dva recezenta, enega za vhodni del in enega za zahodni del SLO, tako bi bil zagotovljen tudi "formalen" pogoj za fer lov na FTF. Za earth zaklade tudi jaz glasujem za vaneta, če je pripravljen to sprejeti.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a icabrian » Sr Feb 15, 2012 11:10 pm

Ne izgubimo pa izpred oči enega in edinega cilja: da geocaching (p)ostane igra, ki jo vsi igramo z veseljem. Ne dovolimo, da nam jo recenzentje pokvarijo.
Se ne bi mogel bolj strinjati. :)
S tem in z ostalim, kar sta napisala bucar in 5-r. O kvalitetah, ki jih Vrso ima ali nima ne bi ugibal, najbrž pa ni preveč predrzen zaključek, da nima dovolj časa. Po mojem bi bil najboljši recenzent kak "upokojen" iskalec oziroma kdo, ki ne išče več tako vneto kot nekoč, vsaj ne doma, pa geolova nikakor ni opustil. Tisti, ki imamo z recenzijami izkušnje iz akademskega okolja, vemo, da se lahko stvari hitro zapletejo in da navzkrižje interesov in pristranskost nikakor nista neka abstraktna pojma, ampak obstajata neodvisno od tega, da je nekdo "fejst fant". Ideja bucarjev o dveh nikakor ni slaba, če je izvedljiva in če sploh imamo toliko prostovoljcev...

Aja, pa ker sem bil že omenjen: jaz se javim, da ne bi bil recenzent. :lol:

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Feb 16, 2012 7:45 am

Čeprav se načeloma strinjam z icabrianom, pa se bojim, da bi pri kakšnem "upokojenem" ali ne več tako "zagretem" iskalcu, hitro prišli do rezultata, ki ga imamo z Vrsotom. Če ga geocaching ne vleče več ali vsaj ne zadosti, mu bo tudi recenzija zakladkov peto kolo pri interesih.

Uporabniški avatar
gregorbe
Zelenec
Prispevkov: 43
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 9:48 am

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a gregorbe » Če Feb 16, 2012 8:25 am

Ideja z več reviewrji sploh ni tako slaba, tako bi vsak recenziral regije, na katerih ponavadi ne dela FTFje.
Najprej pa je treba najti kandidate. Prilagam anketo, ker se lahko javijo reviewrji in označijo regije, ki bi jih imeli čez. To je samo predlog... bi bilo pa fajn se nekaj zmenit v tej smeri.

http://www.doodle.com/hk8t6y9sx6hsdwxn

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a mucek4 » Če Feb 16, 2012 2:40 pm

zanejc napisal/-a:Ker je meni vseeno za ftf-je,pa vprašanje za mucka4: kaj bi ti več pomenilo, da si lovec ftf-jev ali recenzent?
Eno je lov na FTFje, ki uradno sploh ne obstajajo. Drugo pa je katastrofalno stanje keškov v naši državi.
V vseh ostalih državah so recenzenti iz samega okolja. Po vseh grajah, ki letijo samo na to, da sem iz Slovenije in da letam okrog mi sploh ni več da bi se javil.
Naj se javi kdo drug. Naj dvigne roko in reče. DA, skrbel bom za red. Naj se pa zaveda, da jaz skoraj za vsak peti kešek pišem Vrsotu, da je nekaj narobe. Ali pa samemu avtoju. Tak sem. Pika.
Da vidim kdo se bo javil. Kdo si upa prevzeti odgovornost, odgovarjati na emaile, pregledovati stotine novih keškov in dati za to svoj prosti čas.

Glede FTFjev je pa tako. Kakšna bo razlika? Čakam na email, pokličem gumpca, se dobiva in letiva na lov? Objavim, pokličem, letiva?
Pa lep dan!

Uporabniški avatar
zanejc
Zelenec
Prispevkov: 41
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 6:35 am

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a zanejc » Če Feb 16, 2012 3:58 pm

Razlika , če bi bil ti recenzent, bi bila velika, saj bi bili keški urejeni. Kot je pa v navadi če je kdo pripravljen kaj narediti se takoj najde nekdo drug ki mu gre to v nos.(slovenski nacionalni šport).Mucek4 še vedno imaš moj glas (če se premisliš).

Uporabniški avatar
markpolona
Zelenec
Prispevkov: 11
Pridružen: Če Mar 01, 2012 12:08 am

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a markpolona » Če Mar 01, 2012 1:15 am

Tole je tema, ki naju je vendar prepričala, da je primerno napraviti si uporabniško ime na temle forumu in prispevati svoje mnenje.

V štirih letih, kar sva prisotna na keškarski sceni, se je res marsikaj spremenilo. Če sva si včasih rekla: eden ali dva ulova na dan sta dovolj - da jih ne bo prehitro zmanjkalo - danes pa nastajajo novi kot gobe po dežju. Imela sva opravka s tremi recenzenti (vsaj dva sta iz Slovaške): Geolens Reviewer, TrainTour Reviewer in Vrso. Saj fantje se trudijo po svojih močeh, ampak zelo očitno je, da so preobremenjeni, če pokrivajo tako široko področje. Tam okrog njih so še toliko bolj živahni: Slovaška ima danes 6632 keškov, Češka pa 27918 !!! Naju sploh ne čudi, da jim ne uspe biti na tekočem, se dovolj posvetiti podrobnostim, pa še prispevati k opozarjanju novincev na začetniške napake.

Ne glede na potencialna nasprotja interesov se nama zdi, da bi Slovenska geolovska scena z domačim recenzentom precej več pridobila, kot bi lahko zaradi tega nastalo težavic. Poznavanje lokalne scene, jezika, navad in tudi osebni stiki so zlata vredni. Če je zraven še zagnanost, komunikativnost in odzivnost, pa sploh.

Ni videti, da bi bilo veliko prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni ugrizniti v to sladko-kislo jabolko, pardon, škatlico. Vsi prostovoljci ste dobrodošli (midva se *ne* javiva) - v tem primeru bi glasovali za enega ali dva najprimernejša. A je že tako, da je zaenkrat le en kandidat, na srečo pa ima ta v najinih očeh vse potrebne kvalifikacije za takšen položaj. Ko se bo javil še kdo, bomo lahko razpredali o delitvi dela, do takrat pa si ni treba s tem beliti glave. Na FTF dilemo pa je že mucek4 odgovoril - mail ali klik -> telefon -> kešmobil, ni bistvene razlike. Najbrž lahko računamo tudi na to, da ve, kaj se spodobi in kaj ne. Še vedno ga lahko odstavimo, če bo sila :)

Škoda bi bilo, da tale tema zvodeni. Midva torej podpirava Mucka4 za recenzenta: na naju je napravil odličen vtis, tako osebno, kot tudi s svojo dejavnostjo pri c:geo, na geocaching.com in v živo na sceni. Kako se torej lotiti prepričevanja Groundspeak, da potrebujemo svojega!?

Mark in Polona

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Pe Mar 02, 2012 8:18 pm

Ravno danes me je en zaklad malo "pogrel" in sem se takoj spomnil na mucka recezenta, ki bi to zadevo takoj uredil :) Kaj je zdej a si kandidat ali nisi, mi te podpiramo.
Aleš

Uporabniški avatar
AADT
Zelenec
Prispevkov: 34
Pridružen: To Feb 21, 2012 8:14 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a AADT » So Mar 03, 2012 8:35 pm

Tudi jaz mislim da bi potrebovali nasega človeka.Ker tega slovaka(Vršota) hmm je skoda vsake besede.Glede ftf-jev pa mislim tak .Ne vem če se mu bo hotelo za vsako novo objavljeno skatlo ki jih pa v teh časih ni malo dalo peljat nekam 50 ali več km samo za to da jo bo nasel prvi.Meni je vseeno kdo bo to delal samo da bo boljši kot je dosedanji.
Geocaching je zakon tako kot laško pivo.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a pikacu » So Mar 03, 2012 11:48 pm

Ravno danes me je en zaklad malo "pogrel" in sem se takoj spomnil na mucka recezenta, ki bi to zadevo takoj uredil
Kakšna je pa bila težava? Ker če zakladek zadoščaformalnim pravilom, je pa (začetniško) šlampast, recenzent ne more/sme zaklada onemogočiti...

Kar se pa FTFjev tiče: nekaterim igralcem je pač veliko do te značke - tudi če ta ni uradna - in videti je, da tudi mucek ni povsem ravnodušen do tega. In če morajo geolovci za FTF tekomovati z recenzentom, to pač ni več fer in enakovredna tekma. Po mojem mnenju bi se moral recenzent vzdržati delanja FTFjev v svojem rajonu.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov