Recenzija zakladka

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
Rozinica
Zelenec
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 5:30 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a Rozinica » Sr Mar 21, 2012 11:12 pm

Je še nekaj geocacherjev iz Slovenije, ki ima štirimestno število najdenih keškov.

Ne najbolj popolen seznam najdete tukaj: http://www.cacherstats.com/Slovenia1.html

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a mucek4 » Pe Mar 23, 2012 8:56 am

Na željo nekaterih (recimo skoraj prosjačenje po telefonu, emailih, gtalku, ...) in dobro podporo ostalih tu sem na GS poslal email.
Sedaj pa lahko samo čakamo.
Thanks for your reply. I will check back in with you have discussing your request with the Volunteer Support Team here at Groundspeak.

This discussion and process will take a few weeks. So, please don't worry if you do not hear word in the next few weeks. I will contact you when I have more information.

Thank you for your patience and interest in supporting your local geocaching community.

Uporabniški avatar
AADT
Zelenec
Prispevkov: 34
Pridružen: To Feb 21, 2012 8:14 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a AADT » Pe Mar 23, 2012 6:09 pm

Upajmo na najbolše
Geocaching je zakon tako kot laško pivo.

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Pe Mar 23, 2012 10:09 pm

Sem čist penast, ker sem spet v nemilosti pri Vrsotu. Seveda zaradi moje, ampak nehotne napake, ker nisem potrdil vpisane koordinate in seveda ga ni objavil, čeprav sem popravil v prvi minuti po mejlu.
Ma ta njegova kaznovalna politika je čist navadna zajebancija.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Apr 05, 2012 4:21 pm

Vidim da je imel Klemen prav. Pogovor ob kokakoli in radlerju je nanesel na to, da se bo vedno našel nekdo, ki mu gredo stvari v nos, ki bo spodbijal način dela in ne bo zadovoljen z ničemer. On je rekel, da se ravno zaradi tega ne vidi v tej vlogi, ker se bo zaradi odločitev, ki jih mora narediti, zameri ostalim. Tega pa noče.
Zašli smo krepko off-topic. Nekje sem pa že omenil, da bom poslušal vaše predloge. Si želite striktnega držanja pravil? Adijo http://coord.info/GC2RTMX
Pišem sem, da ne bo off topic, vsaj glede foruma ne. Ker sporočilo je precej mimo. Jaz ga razumem kot: kdor ni zame, je tečnež, ki mu gre vse v nos in ni z ničemer zadovoljen. Sem kaj spregledal? Imam pravico do svojega mnenja? Tudi če drugim ni všeč? Sem zato tisti zgoraj omenjeni nekdo? Predvsem pa ni nobenega razloga, da bi bil mucek4 užaljen, če kdo meni, da ni dobra izbira za recenzenta, tudi če je edina izbira. Razen če ni mislil, da se bodo vsi 100 % strinjali.

Mucka sem srečal samo enkrat, pred skoraj letom dni, zato bi ga težko sodil po tem srečanju. Še tega ne vem, kako mu je v resnici ime. Po zapisih v logih, pogovorih z drugimi geolovci in njegovimi nastopi na tem forumu pa vidim, da je ikona slovenskega geocachinga in da mu vneme in idej pri zakladolovu ne manjka. Za recenzenta pa je po mojem modrost pomembnejša od zagnanosti in vneme. Pisanje o "katastrofalnem stanju" zakladov pri nas (po mojih izkušnjah je kvečjemu boljše, kot v večini držav, kjer sem našel kak zaklad), o skoraj mesijanskem poslanstvu nekoga, da "naredi red", izpostavljanje nekaterih zakladov ("zdaj vem že za tri!"), ki niso čisto po pravilih, pa zdaj te ideje o nekem pregledovanju novih zakladov pri neizkušenih, me samo utrjujejo v prepričanju, da mucek ne bi bil dober recenzent. Tako kot najbrž isti argumenti nekoga drugega prepričajo o ravno nasprotnem. Moje mnenje je pač tako in ga tudi povem. Konec koncev je izmenjava mnenj smisel foruma. Če sem zaradi tega "spet en težak, ki nikoli z ničemer ni zadovoljen", so be it.

Ni dvoma, da potrebujemo svojega recenzenta. Očitno je, da je geocaching v Sloveniji dobil zalet, kar kaže tako število novih iskalcev kot število novih zakladov, in Vrso zadnje čase spušča skozi stvari, ki res ne bi smele skozi sito recenzije. Si pa ne želim z dežja pod kap oziroma iz ene skrajnosti v drugo. Prostovoljcev za to delo res ni veliko, ni pa mi treba podpreti nekoga samo zato, ker se je javil. Tudi če nimam boljšega predloga, so komentarji v slogu en se je javil, zdaj pa mu vsi polena mečejo pod noge, neumestni. Vso pravico imam do tega, da se ne strinjam.

Mucek, odločitev glede prijave je (bila) povsem tvoja, pri tem se ti ni res bilo treba ozirati na moje mnenje. Si pač presodil, morda spodbujen še z mnenji drugih, da je prav, da to storiš. Jaz bi na tem mestu raje videl nekoga starejšega in modrejšega, z več mednarodnimi izkušnjami, z bolj umirjenim pogledom na stanje stvari pri nas. Morda koga iz kluba 1000+?. Smo res izčrpali vse ideje? Je kdo še koga vprašal, če bi prevzel to delo? Kakorkoli že, ni treba, da v ihti rečeš adijo kakemu zakladu, raje mnenja drugih upoštevaj kot legitimne pomisleke, zaradi katerih ni treba biti užaljen (imaš pa seveda vso pravico do tega ;) ). Če boš potrjen za recenzenta, ti utegnejo priti prav.

To je pa tudi absolutno zadnje, kar sem povedal na to temo.

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Če Apr 05, 2012 7:07 pm

Večkrat se omenja Da Vinchi Code http://coord.info/GC2RTMX, pravzaprav pa v isti koš sodi tudi River Nearby http://coord.info/GC2XV9X. Oba sta postavljena pravzaprav izven pravil, ampak ju zaradi tega ni težko najti, reševanje pa je večini zabavno, zato imata skupaj preko 50 favoritov. Vem, da bi ju Vrso takoj arhiviral, če bi mu jih le kdo zatožil. Kaj le bo storil slovenski recenzent? Če ju ukine, bom verjetno precej užaljen, ane?

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Apr 05, 2012 8:13 pm

Večkrat se omenja Da Vinchi Code http://coord.info/GC2RTMX, pravzaprav pa v isti koš sodi tudi River Nearby http://coord.info/GC2XV9X. Oba sta postavljena pravzaprav izven pravil,
Hmm, govorim o stvareh, ki jih še nisem videl, ampak vseeno... Če prav razumem, pri da Vincijevi šifri najdeš škatlo na izhodiščnih koordinatah. Treba jo je samo še odpret. A piše kaj v pravilih glede odpiranja škatle? Je pač odpiranje malo bolj zapleteno, ampak če prav razumem, lahko to nardiš z rokami, ne da bi zapustil izhodiščne koordinate. Zakaj naj to ne bi bilo v skladu s pravili? Za River Nearby pa res ne vem, ampak najbrž bomo šli kmalu tam mimo.

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Če Apr 05, 2012 8:24 pm

Oba sta zakopana v tla, River pa še celo zabetoniran, ker so ga pulili ven. Je pa razlika med njima in Oslodromom ta, da nista zakopana z namenom skrivanja.

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a mucek4 » Pe Apr 06, 2012 8:16 am

Da vični je za moje pojme eden najboljših zakladov v Slo prostoru. Je pa res, da na celi črti krši pravilo o postavljanju št 3.
Geocaches are never buried. If a shovel, trowel or other pointy object is used to dig or break ground, whether in order to hide or to find the cache, then it is not permitted.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1045
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Recenzija zakladka

Odgovor Napisal/-a icabrian » Pe Apr 06, 2012 11:09 am

Buried pomeni zakopan, ne vkopan (bury : to conceal by or as if by covering with earth ). Po mojem je treba pravilo 3 razlagati tako, da zaklada ne smeš skriti tako, da ga zakoplješ = povsem prekriješ z neprekinjeno plastjo zemlje ali drugega materiala z uporabo lopate, lopatke, krampa ali kakega podobnega orodja. Če je bilo pri pripravi skrivališča ali konstrukciji posebej domiselne škatle nekaj (ali celo nekaj več) kopanja, vendar zaklad ni povsem prekrit z zemljo in za najdbo ni potrebno nobeno kopanje, po mojem ne krši pravil. Tak je tudi npr. Partizan, pa še kakšen bi se našel. Domnevam, da davinči ni prekrit z zemljo. Mirno je lahko vkopan do konca, vendar če je gor položen kos lesa, ni zakopan.

Smisel tega pravila je dokaj očiten. Si predstavljaš, kako bi izgledale nekatere lokacije, če bi dovolili zakopavanje zakladov? :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov