TB hotel je namenjen menjavi TB-jev - kaj pa drugega

Torej se spodobi, da se upošteva navodilo lastnika zaklada, ki ponavadi zahteva menjavo 1-za-1. Če pa ven vzameš 2, pa je...i ga.
Večina TB hotelov ni namenjena menjavi, vsaj ne številsko enaki menjavi, ampak so bolj mišljeni kot čakalnica na naslednje potovanje. Zato so tudi postavljeni na mestih, kjer je verjetno, da jih bo kdo odnesel kam dlje kot do sosednjega zaklada (v bližini letališč, železniških postaj, avtocest,...). Če zahtevaš menjavo ena za ena, kot je na primer v Žanovem novem TB hotelu, se bo zgodilo to, da bodo sledljivčki ostajali not, ne da bi jih kdo odnesel, čeprav bi jih lahko. To pa je ravno nasprotno njihovemu cilju. Lastnik TB hotela na pariškem letališču CDG (
http://coord.info/GC1K1W4) je to posebej poudaril:
This is a travel bug hotel:
It’s made to allow quick and easy TB/GC share for all cachers of the world passing through this airport.
Remember a TB does not belong to a cache but only belongs to its owner and that its main goal is to move from cache to cache in the right direction
Therefore, you can add and retrieve as many TB as you wish, and even retrieve all of them if you wish , though you can also leave some or drop some new TB for the next cacher happiness..and please do not drop junk and useless goodies in this box.
Dobra ideja se mi je zdela zahteva enega TB hotela (se ne spomnim več katerega, sem bil prepričan, da prav CDG), da jih lahko vzameš, kolikor hočeš, vendar naj notri vedno ostane en sledljivček, kar pomeni, da lahko zadnjega samo zamenjaš ena za ena. Sam jih redko menjam. Če grem kam daleč, jih doma poberem, kolikor jih lahko, potem pa tiste, ki jih prinesem, tudi raztrosim okoli brez menjav (od včeraj sem jih potalal v zaklade okoli Ljubljane že kar nekaj).