Novosti Slovenskega Geocaching kluba

Oktober 2015 | info@geocacher.si | www.geocacher.si

 
 
Dragi geolovski prijatelji!

Jesen se je že odela v svoje prečudovite barve, temperature pa niso nič kaj jesenske. Lepo vreme in krompirjeve počitnice so spet premamile veliko geolovcev na plano. Za nami pa je tudi prvi filmski festival, ki je dosegel odličen odziv.

Očitno pa je, da so se tuji geolovci začasno poslovili in tako v domačih logih prednjačijo lokalne ekipe. Tako smo v preteklem mesecu beležili obisk le 376 tujih ekip, nekaj višje od povprečja pa se je izkazalo 575 domačih ekip z vsaj 1. najdbo v državi. Naslednji mejnik 10. najdb je doseglo 158 ekip, za 20 najdb pa se je potrudilo zglednih 93 domačih ekip. Prek 100 najdb je tokrat seglo 6 ekip, ki so bile, z izjemo prvouvrščene ekipe, enakomerno razporejene proti spodnji meji: lagosi (103), L.G.03 (106), igor223 (112), Cuden_family (117), Rozmani (126) in tigi67 (160).

Področje novih objav je tokrat zajadralo v paranormalne vode, ker so nekatere škatlice skrivnostno izginile kmalu po njihovi objavi. Vseeno smo v preteklem mesecu dobili kar 62 novih zakladov in marsikateri postavljalec se je izdatno potrudil z njihovo umestitvijo. Vseeno je treba izpostaviti 2 tematska zaklada, ki sta bila objavljena na nastrašnejšo noč - Noč čarovnic - Halloween /night cache in GC Park: The Forgotten Tomb. Pred zadnjim oktobrskim večerom, pa smo se podili za novim priložnostnim spominkom, ki je bil izdan v čast Mednarodnemu dnevu zemeljskih zakladov in nekateri smo bili pri Danijelu v gosteh na Druženju po notranjsko. Slednji je tako dobro uspel, da smo uspešno pregnali vse divje živali, s polhi vred.

Za konec pa še kratko poročilo s festivala, saj zgodba še zdaleka ni končana. Pohvale prihajajo z vseh strani, tudi Groundspeak je prepoznal naš trud in lahko se pohvalimo, da nam je s skupno pomočjo uspelo izpeljati trenutno največji slovenski dogodek z mednarodno udeležbo. Gostili smo kar dva pregledovalca, saj se poleg Nikrmane, udeležil tudi hrvaški GEO Sova in po kuloarjih že krožijo vesti, da smo se odrezali med prvo petnajsterico v svetovnem merilu.

za SGK

Klemen (aka Kremenčkovi)

Kaj je novega? Oktober 2015!

Pozdravljeni, dragi prijatelji geolovci. Leto se počasi bliža koncu in prihaja čas, ko se bomo ozrli nazaj. Ob pregledu našega dela in dosedanjih dosežkov, lahko ugotovimo, da se imamo s čim pohvaliti. Zaživela je naša...

Ko ekipa dobi novega člana

Ob 23:30 zazvoni telefon. »Gremo po ftf?« vprašajo geoprijatelji. Seveda, v hipu sva bila oblečena in že sva oddrvela na kraj »zločina«. V lov smo se podali ne glede na vreme, uro ali teren.  Še...

Geolov z Napoleonom

V soboto 03.10.2015, se je, z objavo petih novih zakladov, na slovenski geolovski sceni pojavil nov vzdevek, pod preprostim imenom Barje. Verjetno vas je večina najprej pomislila na še enega izmed mnogih novincev, a vsak,...

 

Zabavno Druženje po notranjsko

Sem geolovec! Poznate me pod vzdevkom … Rozmani

Z otroki po zaklad: Umazane igre

Kjer tišina šepeta: Nad Kanomljo

Danijelove dogodivščine (29. del)

[2008] Geo Slovenija – Slovensko Geo-leto 2003

Kode GC in nekaj statistike

Sem geolovec! Poznate me pod vzdevkom … mirobori

O etiki, nabijanju številke in še marsičem ali (ne)umne misli ravno takšnega uma

Zaklad meseca – Transport by Zoya83

Koledar dogodkov


GIFF Weekend 2015 in Slovenia

6. november 2015 | Ljubljana

Letošnji festival geolovskega filma se bo odvrtel v pravi kinodvorani ljubljanskega Koloseja. Toplo vabljeni, da se nam pridružite pri ogledu 16. finalistov.

Srečanje pod Golovcem​

14. november 2015 | Ljubljana

Vasili1945 prireja družabno srečanje z namenom, da se kasneje skupaj odpravimo še po kakšen bližnji zaklad.

Orientacija & geolov

15. november 2015 | Kamnik

Organizator vabi skupaj s taborniki Bistriških gamsov na druženje s skupnim geolovom za zainteresirane.


To okrožnico ste prejeli kot registrirani uporabnik foruma Slovenskega geocaching kluba. Namenjena je informiranju o novostih na spletnem mestu www.geocacher.si
Prejemanje te pošte lahko izključite v svojem računu: Odjava prejemanja novic
You received this newsletter because you are registered user of Slovene geocaching forum at www.geocacher.si and you opted-in to receive emails sent to multiple recipients.
You can unsubscribe and/or update your subscription preferences in your profile: Unsubscribe