Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Odgovori
Uporabniški avatar
jakagode
Zelenec
Prispevkov: 18
Pridružen: Če Apr 19, 2012 2:06 pm

Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Odgovor Napisal/-a jakagode » Ne Nov 06, 2016 3:30 pm

Pozdravljeni!

Moje ime je Jaka in obiskujem 4. letnik srednje šole Izola - smer turistični tehnik. Zato, da bi opravil maturo morem narediti tudi tur. produkt oz. storitev. Za ciljno skupino sem prejel mladostnike in nekako sem se odločil, da bi kot mojo inovacijo skušal vključiti geocaching v moje turistično potovanje. Zdaj mogoče je res, da geocaching poznam že dobra 4 leta ampak v mojih letih enostavno nimam dovolj časa, da bi temu hobiju namenil nekoliko več časa in tako zame multi in mysterji zakladi ostajajo uganka. Moja ideja pa je, da bi pripravil nekašen multi oz. mysterij zaklad skozi katerega bi predstavil zgodbo Erazma Predjamskega. Tole temo sem vzel iz razloga, ker mladi še najraje poslušajo razne zgodbe in legende. Malo me skrbi, ker ravno ne poznam dobro okoliških krajev in bi prosil, če je kdo od tam da bi mi nekoliko pomagal. Za enkrat sem razmišljal o poti Strane - Predjama. Pot sem tudi prekolesaru in se mi je zdela solidna, no mogoče pa obstaja še kakšna alternativa ,ki bi bila bolj primerna? Res bi bil hvaležen, če bi mi kdo pomagal pri stvaritvi tega zaklada, ker res nisem izkušen v postavljanju več stopenjskih zakladov. Predstavljal sem si, da bi nekako skozi legendo spoznavali Erazma in z vsako stopnjo pridobili nekaj več informaciji in na koncu najdba zadnje stopnje.

Torej iščem nekoga, ki bi bil pripravljen z mano postaviti zaklad o Erazmu Predjamskem (stroške pokrijem jaz, oz. nekaj malega šola). Če pa ne bi bil noben pripravljen soustvariti tega z mano bi bil vsaj hvaležen za napotke pri ustvarjanju večstopenjskih ali mysteri zakladov.

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 641
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Odgovor Napisal/-a krossnik » To Nov 08, 2016 2:10 pm

Sicer Erazmove tematike ne poznam, zato ti pri sestavljanju zgodbe ne morem pomagati, lahko pa se obrneš name ali v to temo ponovno napišeš prošnjo v primeru, da potrebuješ napotke pri sestavljanju zaklada. Seveda, če ne dobiš nobene druge pomoči. Eden se bo že našel, ki ti bo pripravljen pomagati. Se mi zdi pa dobra zamisel.
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1043
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Nov 08, 2016 5:23 pm

Tudi jaz ti z veseljem dam kak nasvet glede pripravljanja zaklada ali pregledam opis pred objavo. Po e-pošti ali tukaj na forumu. Nimam pa ne časa ne interesa, da bi bil vpleten kot solastnik ali soustvarjalec. Vsebino boš moral najbrž pripraviti predvsem sam.

Uporabniški avatar
Kremenčkovi
Geolovec
Prispevkov: 180
Pridružen: Če Jul 03, 2014 11:08 am

Re: Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Odgovor Napisal/-a Kremenčkovi » Sr Nov 09, 2016 12:42 am

Pohvalno, da si se odločil povezati maturo z geolovom. Naokoli lahko najdeš veliko dobrih praks, ki služijo kot dodana vrednost turizmu. Recimo Američani so v ta namen izumili takoimenovane GeoTour-e, ki pa so za naše svrhe trenutno cenovno neuresničljivi. Eden zadnjih prispevkov govori o nam najbljižjem - http://www.geocacher.si/geoture-le-kaj-je-to/ Če želiš ustvariti privlačen produkt, se moraš recimo navezati na zanimive dogodke ali kraje, ki bodo obiskovalce pritegnile k obisku. Recimo http://www.geocacher.si/prvi-slovenski-geokovanec/ ali http://www.geocacher.si/geolov-z-napoleonom/
Navadno postavljalci uporabijo kar že obstoječe (krožne) poti npr. Čemšeniško grajska pot, Pot roparskih vitezov, Krpanova pot... Najbolj privlačni pa so vizuelno atraktivni geoarti, traili v najrazličnejših oblikah. Mladostniška ciljna skupina bi bila mogoče najbolj primerna za urbana okolja, saj nimajo ustreznega prevoza. Ker si omenil kolesa, bi mogoče kot predlog lahko uporabil Grajsko pot http://zelenikras.si/si/aktivnosti/kolesarske-poti ali pa si jo prilagodiš za svoje potrebe. Drugače pa bi odgovore na večino vprašanj dobil, če bi se kdaj oglasil na kakšnem srečanju več. V glavnem simpatična ideja, ki pa potrebuje še nekaj piljenja. Ampak kot nas učijo izkušnje, najboljše kraje/zgodbe poznajo domačini. Fino bi bilo, da se povežeš z nekom iz tistih koncev, saj bosta morala kar nekajkrat obiskati lokacije. Ker pa si spraševal po multiju, sem se spomnil, da smo bili pred dvema tednoma v Rakovem Škocjanu. Predlagam, da če imaš možnost, si greš pogledat, kako izkoristiti naravno znamenitost in jo vplesti v iskanje zaklada http://www.geocacher.si/zaklad-meseca-r ... by-hanobi/ :)

Uporabniški avatar
jakagode
Zelenec
Prispevkov: 18
Pridružen: Če Apr 19, 2012 2:06 pm

Re: Soustvarjanje zaklada Erazma Predjamskega

Odgovor Napisal/-a jakagode » So Jan 07, 2017 12:41 pm

Pozdravljeni!
Hvala za vaše odgovore in se opravičujem, da sem potreboval toliko časa, da se ponovno oglasim. Pri ustvarjanju naloge bi se lahko reklo, da sem naletel na določene ovire in sem tako naredil nekaj ovinkov. Temo naloge sem prestavil v meni bolj znan kraj Izolo. Pripravil sem zaenkrat 2 zaklada, ki upam, da bosta v kratkem tudi zaživela. Zgodilo se je tudi to, da je prof. precej navdušena nad idejo in bo tako naloga tudi predstavljena 1.februarja na gospodarskem razstavišču na tekmovanju Več znanja za več turizma. Spomnim se, da je geocaching klub tudi imel neke stojnice ob času Ljubljanja, zelena prestolnica. Zanima me predvsem, če se je naredilo kaj promocijskega materiala za samo igro, kar bi lahko potem posredoval obiskovalcem. Mogoče, če je kdo zainteresiran bi lahko tudi prišel predstavljat geocaching na stojnico. Mislim, da bi to dodalo veliko kredibilnosti k sami igri, če bi na stojnici bil tudi nekoliko bolj izkušen gelovec od mene. Ideja je tudi, da bi postavil zakladek za obiskovalce, da bi takoj lahko izkusili čar našega hobija.

Pa še eno vprašanje, kje kupite PETlinge in pa magnete?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost