Trenutno stanje je, da smo mu pred enim tednom (27.6.) postavili vprašanje, kako naj rešimo dilemo, ki v pravilih ni dovolj natančno urejena. Do danes ni še nič odgovoril, kljub temu da je v tem času pri nas objavil nekaj novih zakladov. Gospa Pikaču mu je dala še en teden časa, da odgovori, potem bova zadevo dala na Appeals (jaz bi čakal manj časa).
Pravzaprav smo to celo pričakovali - skoraj pri večini naših zakladov smo imeli podobne težave (razen pri Kričaču, ki je bil objavljen praktično takoj, kar me je kar malo vrglo iz tira

Posledica takega pristopa je med drugim tudi to, da trpi kvaliteta novih zakladov v Sloveniji: poplava krneki tradijev, medtem ko skorajda ni več zakladov, ki predstavljajo nekaj novega ali so malo bolj zahtevni za objavo in potem reševanje. Res, kdo bi se ob takem uredniku sploh trudil...
Pri iskanju odgovora na Vrsotove zahteve sem večkrat prebral uradna navodila za uporabo in pri tem na začetku poglavja 1.1 Hiding Overview (http://support.groundspeak.com/index.ph ... age&id=509) naletel na tole:
Consult your Reviewer - Your local reviewer is one of the best resources available for cache makers. Reviewers are chosen for their deep knowledge of the game and guidelines, discretion, ability to communicate, as well as a sincere enjoyment of helping people. Fielding questions and steering geocachers toward success is a big part of their role, so ask them if you're unsure of something or want to know if an unusual idea is viable. 99% of the time they know the answer or can steer you in a direction that can make your idea work. They can also tell you if something just isn't going to fly. Trust them - they're smart people. (podčrtal Pikacu)
Kako očiten "dislocation of expectations" imamo v Sloveniji

Zagotovo je poleg našega zaklada na Vrsotovi črni listi še kakšen zaklad. Vem za vsaj dva ali tri, ki bi morali bili objavljeni na zadnjem dogodku v Idriji. Zanima me, če še kdo že dolgo čaka na objavo? Ali pa kdo, ki je morda naposled celo obupal?
Kaj, če bi skupaj naslovili na Groundspeak pritožbo nad Vrsotovim pristopom? Ali bi pri tem morda lahko pomagal tudi SGK? Mislim, da če želimo doseči njegovo zamenjavo, da moramo nasloviti čimveč pritožb. In verjetno je bolje, da je pritisk organiziran.
Če nas bo več, lahko iz posameznih primerov izluščimo neke značilnosti, na katere se potem bolj utemeljeno pritožimo. Kaj me najbolj moti:
- vprašanja ali zahteve, ki niso podprte z nekim pojasnilom;
- zelo dolg čas za odgovore na naša vprašanja;
- odgovori so zelo skopi, običajno zgolj citati iz pravil;
- predvidevam, da čas svojih odgovorov postopoma podaljšuje z namenom, da bi lastnik zaklada sčasoma obupal, tako da Vrsotu ne bi bilo treba "popustiti". To prepričanje mi potrjujejo tudi njegovi odgovori - citati iz pravil, za katere tudi pod razno ne potrebuje toliko časa (saj mora že po definiciji na pamet poznati vsa pravila
)
- rigidnost v primerih, ki v pravilih niso izrecno uzakonjeni;