GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Je osnovna oblika zaklada, ki je sestavljen najmanj iz škatle, svinčnika in dnevnika.
Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Sr Maj 13, 2015 1:21 pm

Žan, seveda imaš prav. Treba je spodbujati kvaliteto. Je pa res, da si ti tukaj stisnil NA log še preden si preveril odzivnost lastnika. Pa ne misliti, da to kritiziram. To je bila tvoja odločitev, ki je bila zaradi nasprotovanja pravilom pravilna (ne pa zaradi slabe kvalitete). Naj pa samo povem, da je lastnik zelo odziven, meni je po mailu, ki sem mu ga poslal takoj za tem, takoj odgovoril in se za pripombe zahvalil.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Maj 13, 2015 4:36 pm

Jaz bom pa rekel samo tole: v Kranju in okolici ni veliko zakladov. Še tistih nekaj, kar jih je, počasi jemlje vrag. Tu je nekaj dobrih, nekaj slabih. In, presenetljivo, nekatere najslabše so postavile legende in začetniki slovenskega geocaching (vsaj tako jih splet imenuje). A ti so tudi postavili nekatere najboljše, ki so me potegnili v ta hobi in zaradi katerih sem dol požrl "ta slabe". Od tu je tudi ekipa zelencev, ki je postavila nanota sredi polja, škatlo sredi pokopališča in katerega zaklad je zaradi napačne formule lovca na FTF, ki se je v vas bogu za hrbtom pripeljal 40km daleč, peljal po brezpotju nekam v hrib in gmajno, da je komaj živ ven prišel.

Še nekaj bom rekel: tale kešek mi je ležal pred nosom. In za povrh mi je neka "žaba lublanska" spelala FTF :) Pa sem šel vseeno na dan dopusta v službo pogledat, če lahko poberem škatlico. Škoda, da je bila v tistem trenutku že arhivirana in škoda, da nisem vedel, ali je še tam ali jo je lastnik že umaknil.
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Sr Maj 13, 2015 5:09 pm

Imam tri v Kranju. Sicer nisem ne začetnik, ne legenda, me pa zanima, kateri od mojih so med najslabšimi?

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Maj 13, 2015 7:53 pm

Hotel sem samo povedati, da sem v svojih začetkih par let nazaj našel nekaj zakladov, ki so me potegnili v ta hobi. In da sem istočasno našel tudi nekaj zakladov, ki so bili precej mimo, tako lokacijsko, idejno, vzdrževalno, opisno, ... In da če vsak od nas pogleda vpise v svojih zakladih, najde zapise, ki zaklad grajajo.
In hotel sem povedati, da mi je škoda zaklada, saj jih okoli nas pač ni veliko.

dr. gumpi: Ko sem pričel, niso bili samo trije v Kranju z okolico.
Slika

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a VolkD » Sr Maj 13, 2015 11:53 pm

Ej, ljudje!
Kaj se pa greste ? Če boste o vseh zakladkih, ki so postavljeni in so slabši od tega, ki ga tu omenjate, napisali samo pol toliko kot za tega, boste samo še to počeli.
Dajmo raje kakega dobrega postaviti.

Uporabniški avatar
Kremenčkovi
Geolovec
Prispevkov: 180
Pridružen: Če Jul 03, 2014 11:08 am

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a Kremenčkovi » Če Maj 14, 2015 11:41 am

Kaj pa porečete na opis Stolpa ljubezni - http://coord.info/GC5VD2A - zbiranje sredstev za sam stolp?

Če že ne gre zameriti mulariji, ki je bo vedno več, zaradi pametnih telefonov. Opažam, prek vpisov na spletu, ni jih pa v dnevnikih (in imajo ponavadi le nekaj deset najdb). Kako ozavestiti igralce, večina ne bere pravil igre in ostalega, kar je specifično pri tej igri? Naslednja stopnička je postavljanje zakladov. Dosegljivost tehnologije prinaša tudi nezaželjen pojav, krajo in vandalizacijo škatlic.

Na GC.com pod zavihkom Community (skupnost) ni ničesar, kjer bi začetnik iskal informacije. Tudi pod GC forumom nimamo Slovenije, je pa recimo ena izmed redkih Hrvaška. Tudi smo razdrobljeni po društvih, različnih FB straneh. Čeravno bi recimo to lahko bil skupen cilj vsem vpletenim. Potem so pa še razne spletne strani, ki jih je vredno uporabljati, kot http://www.project-gc.com, http://www.tb-rescue.com, najbrž tudi sam ne poznam še vseh, ki jih še uporabljate pri igri ...

Začaran krog, predvidevam, da SGK ravno ne dobiva od GC podatkov, koliko igralcev se dnevno včlani iz Slovenije? Če začetnik sam ne poišče pomoči, kot 5roker7 ali ga ne poznamo osebno, potem nekako nimamo vpliva nanj. Opcijsko bi se lahko izdelalo neko generično sporočilo s šnel kurzom in najpomembnejšimi povezavami za začetek, ki bi se poslal ob prijavi. Dokler GC ne ponudi neke boljše rešitve (ali se jim jo predlaga) na svoji spletni strani, bodo stvari pač take kot so in bo jeza še naprej pri večini novih objav.

Nekatere nas igra posrka in sami raziskujemo ozadje, drugim pa težko (oz. nemogoče) pamet vlivamo v glavo. :mrgreen:

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 629
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a krossnik » Če Maj 14, 2015 2:31 pm

Lastniku je bil poslan privat mail z opozorilom na nepravilnosti, na katerega je odreagiral, reci in piši, v 5 minutah s popravkom listinga in zahvalo za opozorilo. Šlo je za napako pri C/P z originalne strani...

Kar pa se tiče slovenskega foruma na GC straneh... Dobili bi jo s samim zahtevkom, samo potem bi imeli kar tri slovenske forum strani :o Hrvati jo imajo in uporabljajo, ker drugih forumov (še) nimajo. Je pa tako, tisti ki si bo želel najti slovenski forum, se bo potrudil in ga poiskal, tisti ki pa mu to ni v interesu, pa mu tudi forum pod okriljem GC ne pomaga... Vtipkaj v googla "geocaching slovenija" pa boš videl o čem govorim...
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
gregasanja
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: Sr Avg 20, 2014 7:43 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a gregasanja » Pe Maj 15, 2015 7:40 am

Fantje punce in ostali narod vsem se opravicujem za nevsecnosti hvala za opozorilo in graje pisal sem Vrsotu da ga aktivira nazaj da ga spedenam tako kot mora biti ostal bo na isti lokaciji samo pod drugim imenom opisom in seveda z logbookom ki je ze v samem zakladu

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a bubiji » Pe Maj 15, 2015 7:53 am

Bravo, gregasanja, to je odnos ... Če res tam delaš, sporoči, da greva na kavo.
Slika

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 338
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: GC5TZVF QLANDIA KRANJ

Odgovor Napisal/-a pikacu » Pe Maj 15, 2015 7:54 am

Gregasanja pozdravljen in dobrodošel!
Vsa čast, da se nisi ustrašil in pobegnil, temveč sprejel kritike ter jih upošteval :)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov