Novosti Slovenskega Geocaching kluba

September 2019 | info@geocacher.si | www.geocacher.si

 
 

Pozdravljeni, geolovski prijatelji!

Poletje je počasi pri kraju, večina se nas je vrnila v domače kraje in naši šolarji že pridno nabirajo novo znanje. Le še maloštevilni užitkarji in študentje uživajo v zadnjih toplih dnevih (morda v Neverjetnih gorah). Upajmo, da bo jesen bogata s plodovi in novimi najdbami, saj je vreme iz leta v leto bolj nestanovitno. Ker pa še nimamo vzpostavljenega vedeževalnega oddelka, se raje posvetimo konkretnim številkam iz preteklih dveh mesecev uredniškega molka.

Prvo sledi poročilo za mesec julij. Skupni obisk se je povzpel na presenetljivih 2.367 ekip! Očitno je Muzejska evforija naredila svoje, da se je v naših krajih ustavilo kar 1.861 tujih ekip. Dobro petino pa je predstavljalo 506 domačih ekip. Vsaj deset zakladov je poiskalo 115 ekip, vsaj dvajset zakladov pa 57 ekip. Lestvica najvišje uvrščenih treh pa se glasi: Balon12 (125), Račke (88) in JozeB1 (74). Meseca avgusta, ko je šla akcija h kraju, so se številke še malenkost zvišale. Skupnega obiska je bilo za 2.650 ekip. Pri nas se je zvrstilo 1.994 tujih ekip, slabo četrtino pa je prispevalo 656 domačih ekip. Vsaj deset zakladov je poiskalo 149 ekip, vsaj dvajset zakladov pa 78 ekip. Prek sto najdb na domačih tleh spet ni prišla nobena ekipa in je zadnja lestvica sledeča: Sepet9 (92), mmeglic (81), vasili1945 (77). Očitno geolovcem vročina ne pride do živega!

Ko smo obdelali obisk v mali kokoški, sledi družabni del. V juliju smo imeli le 3 geolovska srečanja s strani tujih ekip: Meet the Danes (brez domačega obiska), Pogled na Blejsko jezero (4 domače ekipe brez podmladka) in Meet & Greet in Ljubljana (12 domačih ekip). Naslednji mesec avgust je bilo že živahneje, saj je bilo prirejenih 5 srečanj, od tega le dva klasična Meet & Greet: ♥ Team_Knuffyy meets S-LOVE-nia ♥ (2 domači ekipi), International Geocaching Day 2019, Sava šumi, Izmenjava TB/GC in idrijski žlikrofi 2019 in Meet the Belgians in Slovenia (2 domači ekipi). Nekateri organizatorji so jo odnesli z dolgim nosom, drugi so bili razočarani nad obiskom, očitno se samo v prestolnici vedno nabere zadovoljivo število udeležencev. Teza iz pretekle okrožnice še kar drži, v juliju smo bili deležni 48, v avgustu pa 51 novih objav kljub obdobju kislih kumaric. V vsem tem dolgem času smo podelili le eno titulo za Zaklad meseca za Bonus Savinja jogging trail ekipe Mato & Nata, ki je pravi magnet za vaše favoritne točke. Ostali nagrajeni zakladi pa so še vedno na voljo prek našega seznama.

Najbolj pridni in daljnosežni geolovci imate od zadnjega javljanja v svojem profilu kar 7 novih spominkov! Štiri ste si lahko prislužili z odkrivanjem muzejske skrivnosti, petega ste dobili za najdbo ali udeležbo na srečanju za Mednarodni dan geolova. Za šestega se je bilo treba potruditi z najdbami od 25. do 31. avgusta v tik pred zdajci objavljenem Streak Week tednu. Sedmega so si pa prislužili le lovci na daljave, ki so obiskali eksotično Kubo. V vmesnem času so bili v glavnem štabu zelo delavni in so priobčili 2 novi epizodi podcasta Inside Geocaching HQ. Predzadnja, 27. epizoda na smešen način pospremi Muzejsko skrivnost, 28. epizoda pa razlaga dobrobit produktne ekipe za še boljša geolovska orodja. Ne smemo pozabiti, da so Američani večkrat posodobili obe uradni aplikaciji za geolov ter Lab zaklade.

Če so se zdeli naši pozivi za snemalce bolj jalovi, je razglasitev GIFF finalistov usekala kot strela z jasnega. Izkazalo se je, da smo imeli kar dve železi v ognju, ekipama ninalestone in rosidr3 pa je uspel veliki met! Pristali sta med ostalimi 15. zvenečimi imeni letošnjih finalistov. Oba filma bomo ponosno zavrteli novembra v Koloseju. Malo manj bombastična vest je, da se je septembra pričelo novo trimesečje (ena od fotografij žabic v prispevku je celo iz Slovenije!), ko si lahko prislužite jesenski CITO spominek z udeležbo na enem od srečanj. Do konca novembra so še odprte vse možnosti za udeležbo v srečelovu ali celo za laskav naziv CITOlog leta! Drugače pa ne spreglejte akcijske ponudbe našega partnerja, trgovinice Geobunkelj.si. Na kvalitetne posodice nudijo še dodatni popust!

Vse željne dobre geolovske družbe naslednji teden, v soboto, 21. 9. čaka tradicionalno sodelovanje s hrvaškimi kolegi. Tokrat nas spet gostijo v Mlinu iz bajke, kjer smo se predlani odlično zabavali cel dan. Prijavite se čim prej za lažjo izvedbo tekmovanja, saj je odvisna od števila udeležencev. Zabavna je bila tudi včerajšnja prva geo polžja dirka kjer smo lahko v sproščenem vzdušju ob Savi videli nov državni rekord za te urne živali.

Če vam je Hrvaška predaleč, pa lahko združite prijetno s koristnim in se prihodnjo soboto udeležite tradicionalnega dogodka Čista obala 2019, na katerem bodo tudi geolovci prispevali k čistoči našega kopna in morja. Lepe jesenske dneve pa lahko izkoristite tudi za Neverjetne gore, ki so v jeseni še posebej neverjetne, iz panorame pa odpade neverjetno število poletnih turistov.

za SGK
Klemen (aka Kremenčkovi)

Dogodek brez meja vabi slovenske in hrvaške geolovce

Še teden dni nas loči od tradicionalnega srečanja hrvaških in slovenskih geolovcev. Tokrat v hrvaški režiji in na hrvaških tleh v Samoboru, lučaj za mejo. Če tradicija kaj velja, nas čakajo dobra geolovska družba, hrana in pijača po prijaznih cenah, zabava od jutra do večera in vsaj nekaj kapljic tudi, če ne bo dežja. Prijavite se čim prej, tega dogodka ne smete zamuditi!

Lab zakladi vabijo na Ptuj in v Velenje

Za konec poletja sta domačo geolovsko sceno razveselili še seriji Adventure Lab zakladov na Ptuju in v Velenju. Najstarejše in najmlajše slovensko mesto lahko spoznavate skozi serijo desetih oziroma petih lab zakladov, postavljenih na lokacijah, ki jih je vsekakor vredno obiskati. Obe avanturi se seveda zaključita še z bonus zakladom. Ne odlašajte z obiskom, dokler je še vreme!

GIFF 2019: slovenski film v finalu!

Letošnji Mednarodni festival geolovskega filma oziroma GIFF bo nekaj posebnega: če še ne veste, se je v finalni izbor uvrstil tudi slovenski film. Na projekciji 8. novembra v ljubljanskem Koloseju pa si boste lahko ogledali tudi drugi slovenski prispevek za letošnji GIFF, ki ni prišel v finalni izbor. Ne odlašajte s prijavo na dogodek, sedežev je končno mnogo in gredo kot vroče žemlje.

 

GeoTura Flaming, Germany

Zaklad meseca – #Bonus Savinja jogging trail by Mato & Nata

Koledar dogodkov


Event bez granica / Dogodek brez meja - vol. 4

21. september 2019 | Samobor

Tradicionalno srečanje hrvaških in slovenskih geolovcev tokrat gostijo hrvaški prijatelji na posestvu Mlin iz Bajke lučaj za mejo. Ne zamudite zabave za staro in mlado in priložnosti, da postanete zvezda YouTuba in drugih družabnih omrežij!

Čista obala/Costal cleanup 2019

21. september 2019 | Fiesa

Tradicionalna čistilna akcija na slovenski obali. Pridružite se kopenski ali snorkel ekipi in odnesite, kar je hordam turistov padalo iz rok celo poletje. Morje vam bo hvaležno.

Meet and greet in Portoroz

23. september 2019 | Portorož

Švedi so vajeni spetembrskih mediteranskih temperatur, počitnice v Sloveniji pa bi radi obogatili s srečanjem z domačimi geolovci. Če ima kdo čas, ga švedski gostitelj čaka v Portorožu v ponedeljek zvečer.

Meet & Greet Slowenien

28. september 2019 | Ljubljana

Počitnice brez srečanja z drugimi geolovci menda niso počitnice. Vsaj tako menijo kolegi iz Nemčije, ki nas vabijo na srečanje na Ljubljanski grad. Kdo bi jim lahko ugovarjal?

Meet The Foreigner - A Belgian in Ljubljana

3. november 2019 | Ljubljana

Belgijski geolovci načrtujejo daleč vnaprej. Vabijo nas na srečanje za konec krompirjevih počitnic.

GIFF 2019 v Sloveniji

8. november 2019 | Ljubljana

Ne zamudite slovenskega dogodka leta: projekcije 16 finalistov Mednarodnega festivala geolovskega filma na velikem platnu ljubljanskega Koloseja! Med finalisti je, to že veste, tudi slovenski film. Kot predfilm pa bo prikazan tudi drugi slovenski prispevek za GIFF 2019. prijavite se čim prej in nam olajšajte organizacijo.


To okrožnico ste prejeli kot registrirani uporabnik foruma Slovenskega geocaching kluba. Namenjena je informiranju o novostih na spletnem mestu www.geocacher.si
Prejemanje te pošte lahko izključite : Odjava prejemanja novic
You received this newsletter because you are registered user of Slovene geocaching forum at www.geocacher.si and you opted-in to receive emails sent to multiple recipients.
You can unsubscribe and/or update your subscription preferences: Unsubscribe