Povabilo k manj poznanim geološkim zakladom

11 komentarjev

 1. Kremenčkovi pravi:

  Izvrsten predlog, da si naberemo še kak geokovanček. Upajmo, da kaj kmalu zaidemo v te kraje. Mogoče kak predlog bližji Ljubljani in okolici za prihajajoči 12. oktober? 🙂

 2. dr.gumpi pravi:

  To bo pa v naslednjem tednu, nič se ne boj. Ti bomo nasuli predlogov, da ne boš vedel kam 😀

 3. Kremenčkovi pravi:

  Bi bilo prezahtevno, če bi bile poleg opisov tudi aktivne povezave na GC stran v prihodnjih člankih? 😮

 4. dr.gumpi pravi:

  Bodo. Na vseh 63 slovenskih zemeljskih zakladov. Zadeva je pripravljena. Je pa seveda stvar avtorja ali v svoj prispevek vključi tudi takšne povezave ali ne.

 5. Kremenčkovi pravi:

  Nekako bi moral biti to minimum, vsaj pri skoraj dve leti staremu članku z drugega spletnega portala. Drugače ne vidim smisla objave. Nakaj je tudi s povezavami, prometom, Googlom. Je ta stran namenjena le ozkim posvečenim članom GSK ali širši nepoučeni javnosti? 😕

  • dr.gumpi pravi:

   Žal tega tvojega komentarja ne razumem. Stran je namenjena vsem, ki jih geolov zanima, vsi jo vidimo enako. Člani SGK nimamo nikakršne prednosti ali dodatnih funkcij. Sicer pa nisem vedel, da naj bi bil prispevek kompaskov, pod katerega pišeš komentarje, objavljen že nekje drugje. Pa tudi če je bil, nič zato, saj je zanimiv tudi za bralce naše strani. In če so tvoje trditve točne, sem sam najbolj živ dokaz, da ga vsi niso videli. Glede povezav sem ti že pojasnil, kaj si mislil s “prometom” in “Googlom” mi pa res ni niti najmanj jasno.

 6. icabrian pravi:

  Po mojem misli na tisto o Logatcu.

 7. dr.gumpi pravi:

  Res? Mogoče. Škoda ker potem tega ni napisal v pravo temo ….

  • Kremenčkovi pravi:

   Točno. Pri prepisu članka ni šlo za nobeno dodano vrednost, najbrž je nakaj podobnega nakazoval icabrian? Sam iz njega nisem znal razbrati koliko pobranih zakladov je bilo v igri. Povezav ni bilo, z GC.com se mi pa ni dalo zgubljati časa, ker mi njihov iskalnik ni uporaben. Prihajajoči članek bo imel VSE zaklade s povezavami in tu gre za občuten razkorak v pristopu. Tu ste se potem maksimalno potrudili, saj ne vem, če sem zasledil že tako dolg prispevek na tej strani. Vse pohvale.
   Ne morem se znebiti občutka, da je spletno mesto (odsotnost povezav, navigacija na strani) stična točka že prepričanih oziroma tistih, ki vam je v igri že vse poznano. Zunanje povezave bi najbrž zvišale mesto v iskalnikih in posledično tudi povečale obisk, kaj meniš?

   • icabrian pravi:

    Prav imaš. Ob recikliranju obstoječe vsebine sem bil res malo zmeden. Občutek imaš napačen. Spletno mesto SGK naj bi bilo namenjeno vsem, ki jih zanima dogajanje v v zvezi z geocachingom doma in tudi po svetu, še posebej začetnikom. Ne vem pa kaj misliš z navigacijo na strani in odsotnostjo zunanjih povezav. Če jih ni v nekem konkretnem prispevku, ne pomeni, da jih ni nikjer.

    • dr.gumpi pravi:

     Stran je namenjena geocachingu in na sploh koristnemu preživljanju prostega časa. Zato se je objavil prispevek iz enega od medijev o geolovu in ni bil zadnji. Recikliranje je koristno, v konkretnem primeru prispevkov v tem, da ga vidijo vsi, ki so ga morebiti takrat spregledali in da se ga na tej strani tudi hitro najde. Kot sem že napisal, je prav, da je ta stran tudi zbirnik vsega, kar se na tem področju kje pojavi oziroma dogaja. Res je prispevek o Logatcu tekstovno nekoliko krajši, toda glede na lepe fotografije v kolažu, deluje kot fotoblog. Kremenček. Kar pa se tiče povezav, so te seveda koristne in v večini prispevkov so dodane. Ne pa pri prispevkih, kjer se ne govori o obisku določenega zaklada, temveč na splošno o geolovu na nekem področju. In oprosti, če na GC strani ne znaš najti zakladov, ki so v okolici Logatca, potem res rabiš pol ure najbolj temeljnih osnov. Tako da me kontaktiraj, pa se bova zmenila, kdaj in kje. Sedaj pa mislim, da smo to temo že zadosti nasmetili s komentarji, ki sodijo nekam drugam …

Dodaj odgovor