GIFF 2017

GIFF 2017 v Sloveniji

Rdeča preproga. Paparaci, ki slepijo z bliskavicami na lovu za geolovci in geolovkami v najnovejših modnih kreacijah (letos je to seveda majica SGK) in sočnimi geolovskimi trači. Geolovski filmi, eni boljši, drugi manj boljši, vsi po svoje zabavni. Napeto preštevanje glasov in podelitev prestižnega Slovenskega GIFF palčka. Pa spoznavanje, druženje in klepet ob jedači in pijači, ki se potegnejo dolgo v večer. Vse to je GIFF, mednarodni geolovski filmski festival. Družabni geolovski dogodek leta, ki ga ne smete zamuditi. Dogodek, katerega sloves vsako leto seže daleč preko naših meja.

Slovenski GIFF palček 2017

Časovnica dogodka

Slovenski GIFF 2017 bo v petek, 3 novembra, potekal od 18.00 do 19.30 v ljubljanskem Koloseju in od 20.00 do 21.30 v bližnji pivnici Kratochwill BTC. Predvidena časovnica:

18.00 – 18.30
Prihod udeležencev, spoznavanje, geočvek, zbiranje in popisovanje sledljivčkov.

18.30 – 19.30
Ogled finalistov GIFF 2017 s slovenskimi podnapisi in morebitnih slovenskih prispevkov na velikem platnu.

20.00 – 21.30
Nadaljevanje druženja v pivnici Kratochwill BTC. Dogodek se bo uradno zaključil ob navedeni uri, neuradno pa takrat, ko bodo odšli zadnji udeleženci in/ali bodo zaprli pivnico. 😉

Udeležba vam bo zagotovila tudi poseben GIFF 2017 spominek. Prosimo vas, da se na dogodek prijavite, če se ga nameravate udeležiti, in nam tako olajšate načrtovanje najema dvorane in prostora za druženje po projekciji.

Praktični napotki

Organizacija dogodka je povezana s precejšnjimi stroški. Deloma jih bo pokril klub, deloma pa udeleženci dogodka s prispevkom 2 evra na osebo (otrokom do desetega leta starosti prispevka ni treba plačati). Pred Kolosejem in v okolici je na voljo dovolj brezplačnih parkirnih mest. Projekcija se bo začela točno ob 18.30, zato ne zamujajte. Vsi udeleženci boste prejeli glasovnico s seznamom filmov, na kateri boste označili tistega, ki vam je bil najbolj všeč (ne pozabite prinesti pisala!), in glasovnico oddali na izhodu iz dvorane. Po projekciji bomo v drugem delu dogodka prešteli glasove in razglasili zmagovalca, izmed vseh oddanih glasovnic pa izžrebali nekaj srečnih dobitnikov z GIFF-om povezanih nagrad. Seveda lahko uganete, da so to sledljivčki. rebali bomo med vsemi oddanimi glasovnicami, zato udeležba na druženju po projekciji ni pogoj za sodelovanje. Potrebujete več informacij? Pošljite sporočilo na klubski geolovski profil ali zastavite vprašanje na geolovskem forumu.

Filmi

Rok za oddajo kratkih geolovskih filmov se je iztekel 1. avgusta. V Geocaching HQ so do 15. septembra izbrali in razglasil finaliste, ki si jih bomo lahko nato ogledali na izbranih dogodkih po svetu v prvem tednu novembra. Finalisti GIFF 2017 so:

Do novembra pa si lahko krajšate čas z ogledom vseh filmov, ki so bili doslej prikazani v okviru festivala. Se še spomnite obeh slovenskih zmagovalcev: psička Kata, ki živi dvojno življenje lenuha na kavču in navdušenega geolovca, in nemškega geolovca, ki je za FTF pripravljen žrtvovati tudi dekle svojih sanj?

Utrinki iz prejšnjih let

Pretekli GIFF dogodki so nam ostali v lepem spominu. Leta 2015, ko je festival prvič potekal s projekcijami na posameznih dogodkih po vsem svetu, je bil naš GIFF morda edini s podnapisi v domačem jeziku, ker smo filme prevedli po zvočnem zapisu (s to namero smo na sedežu igre naredili tak vtis, da so nam filme posredovali že teden prej kot vsem ostalim). GIFF vikend 2015 s 107 ekipami še vedno ostaja največji slovenski geolovski dogodek po številu udeleženih ekip doslej. Tudi slovenski GIFF 2016 je bil po številu udeleženih ekip največji domači geolovski dogodek lanskega leta. Oba dogodka sta bila med dvajset največjimi GIFF dogodki na svetu in tudi vedno izpostavljena med najbolj nepozabnimi trenutki. Bo tudi GIFF 2017 dogodek presežnikov?

DSC_6713
IMG_4785
DSC_6721
DSC_6745
dsc_3300
dsc_3298
dsc_3304
dsc_3316
dsc_3311