Veliki geolovski piknik 2017

 Veliki geolovski piknik 2017

Geolovska srečanja so odlična priložnost, da spoznate druge geolovce. Slovenski Geocaching klub prireja v soboto, 17. junija 2017, na hipodromu Vrbljene veliko predpočitniško geolovsko druženje s piknikom. Od zgodnjega popoldneva do (poznih) večernih ur boste lahko uživali v lovu na zaklade v bližnji okolici, zabavnih/športnih aktivnostih, delavnicah, izmenjavi izkušenj in poletnih načrtov ter geoklepetu s starimi in novimi geolovskimi znanci.

DSC_5644
crowd1
dsc_3316
dsc_3189
dsc_3049
dsc_2910
DSC_1905
skupnevaje
DSC_5956 (Copy)

Praktični napotki

Na prizorišču imamo na voljo vse, kar potrebujemo: odprt in pokrit prostor, klopi in mize, sanitarije, otroško igrišče in travnate površine, balinišče in koš za košarko. Prinesite žoge, frizbije, badminton in druge rekvizite. Štirinožni prijatelji so dobrodošli. Geovozila boste lahko parkirali ob gasilskem domu ali ob cesti v bližini hipodroma. Piknik bo v vsakem vremenu, saj imamo na voljo tudi prostor pod streho, druge aktivnosti pa bomo prilagodili vremenskim razmeram. S prijavo na dogodek nam boste zelo olajšali načrtovanje. Za dostop do hipodroma Vrbljene glej spodaj.

Program srečanja – časovnica in aktivnosti

Prvim udeležencem bomo organizatorji, ki bomo zaposleni s pripravami celo dopoldne, na voljo po 12.30. Lahko pridete tudi prej, lahko pa se zgodi, da boste morali v tem primeru poprijeti za delo. Uradni zaključek bo ob 19.00, seveda pa dobro vemo, kako je s tem. Ostali bomo, dokler bo družba.

12.30 – 14.00 – Prihod prvih udeležencev, aperitivi in lahko kosilo
14.00 – 16.00 – Delavnice / športne in zabavne aktivnosti / klepet
16.00 – 19.00 – Druženje ob dobrotah z žara, ki jih prispevajo udeleženci / aktivnosti / klepet
17.00 – 17.30 – Zbiranje srečk in žrebanje glavnih nagrad

Dokončni program še nastaja. Potrjene aktivnostmi so:

 • delavnice za geolovske začetnike (pogovori z iskušenimi geolovci, nasveti za iskanje in postavljanje zakladov, uporaba GPS naprav in aplikacij),
 • kotiček za otroke,
 • balinarski turnir,
 • slackline,
 • zipline,
 • mala šola plezanja na visoko drevo s plezalno opremo,
 • predstavitev lesenih sestavljank,
 • trgovinica z geolovsko opremo geobunkelj.si.

Na Barju z okolico je veliko možnosti za geolov, od preprostih zakladov, primernih za začetnike, do zahtevnejših zakladov za geolovske pustolovce. Za slednje bi lahko, če bo dovolj interesa (vsaj 8 udeležencev) organizirali skupni pohod do zakladov v kanjonu Iške (vsaj do sotočja Iške in Zale). Neodvisno od piknika pa se lahko dopoldan udeležite tudi plezalnega dogodka v Iškem Vintgarju. Slišati je tudi govorice o novih zakladih v okolici za tiste, ki imajo na Barju že vse posmeškano. Dobro obveščeni vedo povedati, da nove objave ne bodo namenjene skupinskemu FTF lovu.

Hrana in pijača

Za tiste, ki bodo dopoldne preživeli ob geolovskih aktivnostih, bo do 14. ure na voljo lahko kosilo na žlico (golaž ali nekaj podobnega, poskrbljeno bo tudi za nemesojede geolovce). Za peko na žaru pa naj vsaka ekipa prinese nekaj po svoji izbiri približno v količini, kot bi potrebovala zase, potem pa bomo dobrote skupaj spekli in izmenjali. Pijača bo na voljo na pikniku primerno ohlajena, zato je ni treba prinašati posebej.

Cenik pijač:

 • pivo Laško/Union 0,5 l – 1,5 €
 • radler grenivka 0,5 l – 1,5 €
 • Fanta 0,5 l – 1 €
 • Ledeni čaj 0,5 l – 1 €
 • Fruc 0,5 l – 1 €

Srečolov

Eden od namenov srečanja je tudi zbiranje sredstev za delovanje kluba. Z nakupom srečke za srečolov po ceni 2 EUR boste tako podprli klubske aktivnosti. Vsaka srečka vam bo prinesla majhno praktično ali geolovsko nagrado. Ob 17.30 pa bo na vrsti še žrebanje za glavne nagrade, med katerimi bodo tudi klubske majice in enoletna Premium naročnina na geocaching.com.

Dostop

Hipodrom Vrbljene se nahaja na robu Ljubljanskega Barja med Tomišljem in Strahomerom, do kamor se z avtom pripeljete iz smeri Iga ali Tomišlja oziroma Podpeči. Če prihajate iz Ljubjane boste najhitreje prišli z vožnjo čez Ig. Če zaidete, uporabite geolovske izkušnje ali GPS napravo.

Do Vrbljen lahko na dan dogodka pridete tudi z javnim prevozom in sicer je na voljo mestna avtobusna linija 19I, ki iz centra Ljubljane cel dan vozi do Iške vasi skozi Ig. Tisti, ki vam bo z linijo 19I uspelo priti na Ig ob 9:00, 11:04, 13:03 ali 15:02, boste lahko z isto vozovnico pot nadaljevali z navezovalno linijo Ig – Strahomer – Ig, ki pelje skozi Vrbljene (avtobus odpelje z Iga nekaj minut po prihodu avtobusa linije 19I in ustavi na hipodromu). Ker navezovalna linija proti Strahomeru ne obratuje cel dan, nekateri pa boste na dogodek prišli ob drugih terminih, vas naprošamo, da nas v primeru potrebe po prevozu na dogodek iz Iga ali Iške vasi vnaprej kontaktirate na dogodki@geocacher.si, seveda isto velja tudi za odhod z dogodka. Na isti e-naslov se lahko obrnete tudi če potrebujete dodatne informacije o prevozu oziroma dostopu.

Vozni red linije 19I in navezovalne linije Ig – Strahomer – Ig: