Geolovski piknik 2018

Geolovski piknik 2018

Hrvatski | English | Deutsch

Geolovska srečanja so odlična priložnost, da spoznate druge geolovce. Slovenski Geocaching klub prireja v soboto, 16. junija 2018, na hipodromu Vrbljene veliko predpočitniško geolovsko druženje s piknikom. Od zgodnjega popoldneva do (poznih) večernih ur boste lahko uživali v lovu na zaklade v bližnji okolici, zabavnih/športnih aktivnostih, delavnicah, izmenjavi izkušenj in poletnih načrtov ter geoklepetu s starimi in novimi geolovskimi znanci.

Skupinska z Geolovskega piknika 2017

Praktični napotki

Na prizorišču imamo na voljo vse, kar potrebujemo: odprt in pokrit prostor, klopi in mize, sanitarije, otroško igrišče in travnate površine, balinišče in koš za košarko. Prinesite žoge, frizbije, badminton in druge rekvizite. Štirinožni prijatelji so dobrodošli. Geovozila boste lahko parkirali ob gasilskem domu ali ob cesti v bližini hipodroma. Piknik bo v vsakem vremenu, saj imamo na voljo tudi prostor pod streho, druge aktivnosti pa bomo prilagodili vremenskim razmeram. S prijavo na dogodek nam boste zelo olajšali načrtovanje. Za dostop do hipodroma Vrbljene glej spodaj.

Šola plezanja na drevo

Program srečanja – časovnica in aktivnosti

Prvim udeležencem bomo organizatorji, ki bomo zaposleni s pripravami celo dopoldne, na voljo po 12.30. Dobrodošli ste tudi prej, lahko pa se zgodi, da boste morali v tem primeru poprijeti za delo. Uradni zaključek bo ob 19.00, seveda pa dobro vemo, kako je s tem. Ostali bomo, dokler bo družba.

12.30 – 14.00 – Prihod prvih udeležencev, aperitivi in lahko kosilo
14.00 – 16.00 – Delavnice / športne in zabavne aktivnosti / klepet
16.00 – 19.00 – Druženje ob dobrotah z žara, ki jih prispevajo udeleženci / aktivnosti / klepet
17.00 – 17.30 – Zbiranje srečk in žrebanje glavnih nagrad

Dokončni program še nastaja. Potrjene aktivnostmi so:

Na Barju z okolico je veliko možnosti za geolov, od preprostih zakladov, primernih za začetnike, do zahtevnejših zakladov za geolovske pustolovce. Za slednje bi lahko, če bo dovolj interesa (vsaj 8 udeležencev) organizirali skupni pohod do zakladov v kanjonu Iške (vsaj do sotočja Iške in Zale).

Hrana in pijača

Za tiste, ki bodo dopoldne preživeli ob geolovskih aktivnostih, bo do 14. ure (oziroma dokler ne poide približno 50 porcij) na voljo lahko kosilo na žlico (golaž ali nekaj podobnega, poskrbljeno bo tudi za nemesojede geolovce). Za peko na žaru pa naj vsaka ekipa prinese nekaj po svoji izbiri približno v količini, kot bi potrebovala zase, potem pa bomo dobrote skupaj spekli in izmenjali. Prinesite res samo toliko, kot bi potrebovali zase, lani je bilo prinesenega preveč. Pijača bo na voljo na pikniku primerno ohlajena, zato je ni treba prinašati posebej.

Cenik pijač:

  • pivo Laško/Union 0,5 l – 1,5 €
  • radler grenivka 0,5 l – 1,5 €
  • Fanta/Ledeni čaj 0,5 l – 1 €

Srečolov

Eden od namenov srečanja je tudi zbiranje sredstev za delovanje kluba. Z nakupom srečke za srečolov po ceni 2 EUR boste tako podprli klubske aktivnosti. Vsaka srečka vam bo prinesla majhno geolovsko ali praktično nagrado. Ob 17.30 pa bo na vrsti še žrebanje za glavne nagrade, med katerimi bodo tudi enoletna Premium naročnina na geocaching.com in sledljivčki.

Dostop

Hipodrom Vrbljene se nahaja na robu Ljubljanskega Barja med Tomišljem in Strahomerom, do kamor se z avtom pripeljete iz smeri Iga ali Tomišlja oziroma Podpeči. Če prihajate iz Ljubjane boste najhitreje prišli z vožnjo čez Ig. Če zaidete, uporabite geolovske izkušnje ali GPS napravo.

Do Vrbljen lahko na dan dogodka pridete tudi z javnim prevozom in sicer je na voljo mestna avtobusna linija 19I, ki iz centra Ljubljane cel dan vozi do Iške vasi skozi Ig. Tisti, ki vam bo z linijo 19I uspelo priti na Ig ob 9:00, 11:04, 13:03 ali 15:02, boste lahko z isto vozovnico pot nadaljevali z navezovalno linijo Ig – Strahomer – Ig, ki pelje skozi Vrbljene (avtobus odpelje z Iga nekaj minut po prihodu avtobusa linije 19I in ustavi na hipodromu). Ker navezovalna linija proti Strahomeru ne obratuje cel dan, nekateri pa boste na dogodek prišli ob drugih terminih, vas naprošamo, da nas v primeru potrebe po prevozu na dogodek iz Iga ali Iške vasi vnaprej kontaktirate na dogodki@geocacher.si, seveda isto velja tudi za odhod z dogodka. Na isti e-naslov se lahko obrnete tudi če potrebujete dodatne informacije o prevozu oziroma dostopu.

Vozni red linije 19I in navezovalne linije Ig – Strahomer – Ig: