Geolov po pariško: 8 različnih v enem dnevu

icabrian

icabrian je geolovec od leta 2011, ko mu je po nizu naključij prišla v posest Garminova Dakota 20. Redko gre od doma brez GPS naprave, rad ima zaklade z zahtevnejšim iskanjem, obožuje sledljivčke in se v mednarodnih stikih, ki jih odpira geolov, počuti kot riba v vodi. V prostem času je tudi predsednik SGK in član skupine, ki prevaja spletišče geocaching.com.

2 komentarja

 1. jean pravi:

  Uuu.. sva fejms 🙂

  Lep, obširen prispevek za tiste, ki nameravajo obiskati Pariz in poiskati še kakšen zaklad… ali 8 različnih 😉

  Jap, nama je uspelo, predvsem zaradi dobre predpriprave doma 😀
  To pomeni zbiranje spoiler fotografij, priprava kakšnih iztočnic, prebrati kaj od nas Multiji in Earth zahtevajo, mogoče tudi obiskati kakšno točko s Street view.
  Še najbolj se je zakompliciralo pri Wherigotih, saj ti vzamejo največ časa, na koncu pa dveh še našla nisva (Pacmana in I love Paris).

  V Parizu sva bila za novo leto, pričakovala sva tudi kakšen Event, a žal kljub veliki masi ljudi ni bilo nobenega. Tako da z 9 različnimi tipi zakladov tokrat ni šlo 😉

  Srečanje z drugimi geolovci sva imela le eno, pri GC4J7EN (Montmartre – vinogradi). Tam sva zalotila simpatično geo-družino, ki je brskala po istem bršljanu kot midva. Žal pa zaklada nismo našli.

  Metro se je izkazal za super način prevoza po Parizu, hitro pristaneš na čisto drugem koncu, kot da bi skočil v črvino. Tisti z Androidi si lahko pomagate z aplikacijo https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ixxi.ratp.tourisme ki deluje v načinu brez povezave.
  Svetujeva, da karte za metro kupujete sproti. Avtomati so vsepovsod, in ne želite da vam prvi dan zadeva izpljune 40 lističev. Točno to sva storila midva, zadnji dan, za novo leto pa je bila večina prevozov brezplačnih. Računala sva, da bova porabila vse karte, na koncu pa nama jih je veliko ostalo, kljub temu da sva izkoristila to priložnost in obiskala tiste dele Pariza, katerih nisva imela v planu.

  Koles si nisva izposojala, čeprav Pariz ni majhen, tudi pretirano velik ni. Peš je tudi obvladljivo. Iz centra je približno 4 kilometre hoje do Eifflovega stolpa. Če vmes iščeš še zaklade, se niti ne pozna. Od stolpa do hotela sva imela tudi približno 4 kilometre, takoj po novem letu pa zaradi gužve ni bilo mogoče iti na metro, tako da sva šla tudi od tam peš.

  V šestih dneh sva prepešačila skupno 80 kilometrov, našla 80 zakladov in posnela 292 fotografij.

  Tukaj pa so na ogled najini utrinki:

  http://blog.kafol.net/search/label/pariz

 2. bucar pravi:

  Hvala za tale prispevek, nabit z informacijami. Precej omenjenih zakladov me še čaka, do sedaj sem prihajal vedno nepripravljen (in potem več let zaporedoma neuspešno iskal tistega pri slavoloku, dokler se mi ni nekoč nasmehnila sreča). Pred naslednjim postankom v Parizu bo tole obvezno ponovno branje!

Dodaj odgovor