Zgolj TFTC? Res znate lastniku povedati le to?

6 komentarjev

 1. bubiji pravi:

  Določeni zapisi na tej strani mi, z vsem spoštovanjem do lastnikov tako strani kot tudi besedil, vzbujajo misel na naš rek: “Lastna hvala se pod mizo vala!”

  • dr.gumpi pravi:

   Vsak komentar je dobrodošel. Čeprav moram reči, da tega ne razumem čisto. Namreč lastnik strani je seveda SGK. Se on hvali? Ali se hvali s svojimi dejansko zanimivimi in zabavnimi domislicami avtorica teksta? Ali se hvalim sam kot lastnik zaklada? In končno. Ne glede na to kdo in kako. Kaj se zakladov tistih, ki smo tako ali drugače vpeti v pripravo strani ne sme omenjati? Jih je treba po načelu “če ste zaposleni … ” izločiti iz vseh glasovanj o zakladih meseca, opisih zanimivih poti, pristopov? Je pa vsekakor lastnik komentarja več kot dobrodošel, da sam pripravi kakšen prispevek. Povabila so bila že večkrat dana. In ne bom imel nič proti, če ga bo pripravil tudi o svojem zakladu. Če se seveda ne boji, da se bo kdaj kasneje ob omembi recimo odličnega Wartenberškega zaklada pojavil dvom o tem ali je prav, da se ga omenja? Dileme, dileme …

   • bubiji pravi:

    Morda sem v želji, da bom kratek in jedrnat (nekaj, kar si želim doseči), bil preveč kratek in prav nič jedrnat.

    Danes zjutraj me je (pred prvim jutranjim čajem, da se razumemo) zmotilo, da sem od Dulsineje pričakoval nov mojstrski zapis na temo “TFTC ali kako ne napisati zahvale avtorju res čudovitega zaklada”. Prebral pa sem en odstavek, da TFTC ni dovolj, čemur je sledil primer. Primer sem sicer z zanimanjem prebral na strani zaklada, tu pa mi je deloval kot samohvala. Ta občutek je, verjetno nenamerno, sprožil tudi zaključni stavek prvega odstavka: “Morda takole?” Čeprav mi je bil stavek kratek, mi je zvenel je bolj: “Jaz znam, kaj pa vi?”

    Verjetno bi bil učinek drugačen, če bi bilo besedila (rečemo teorije?) več. Ali če bi se pod prispevek na strani podpisal drug avtor.

    Da pa se razumemo, sem Dulsinejo spoznal enkrat pri iskanju zaklada v Kokri. Prav prijetno smo se pomenili. Že pred tem, še bolj pa po tem srečanju, vedno z veseljem preberem njene dogodivščine ob iskanju zakladov. Dako kot so si dmrvos-ove na čase nevarne, a vedno zanimive pustolovščine dobile svojo rubriko na strani, bi lahko tudi Dulsinejine, ki so na čase prav romantične. 🙂

    Sedaj veste, zakaj se želim naučiti izražati svoje misli jasno in jedrnato 🙂

    • dr.gumpi pravi:

     Naj samo pojasnim nekaj, kar je očitno vneslo nekaj zmede in nerazumevanja, upam in si želim, da ne tudi slabe volje. Krivda je vsekakor v tem, da je kot avtor celotnega prispevka navedena Dulsineja. Ona je res avtorica velike večine teksta, seveda tistega, ki izvira iz dotičnega loga. Uvodni odstavek je recimo temu odstavek urednika. Katerega namen je bil predvsem, da se mlade geolovce, kateri, kot lahko opazimo, v loge vse prevečkrat zapišejo zgolj vsem znane kratice (TFTC ali HZZ) spodbudi, da pišejo daljše, zanimive, zabavne in tudi uporabne loge.

 2. Dulsineja pravi:

  Živjo! Zjutraj sem se res kar malo ustrašila bubijevega komentarja. Zato, ker bubije že toliko poznam, da vem, da so prijazne sorte. Le kaj sem pa zdaj ušpičila? — Ob komentarju in nadaljnji korespondenci pa se je potrdilo nekaj pozitivnega in zanimivega: da bubi pozorno bere in hitro začuti, če nekaj “ne štima”. In kaj je bilo za tem? Hja, nekaj je nastalo podnevi, nekaj pa ponoči. 🙂 Noč ima svojo moč, uredniško pero pa tudi. Najbolj strnjeno se jaz ob zavzemanju za dnevnike, daljše od štirih črk, poistovetim s tole mislijo: pisanju svojega dnevnika k zakladu namenite vsaj 30 sekund. 🙂

 3. eslavko pravi:

  Danes se mi ne daj kaj prida delat. Pa sem malo pogledal tudi po tej strani.
  Moram reči da imajo “pesniški” zapisi tudi svojo stran. Namreč Dulsineja loga ne piše 30 sekund ampak vsaj 30 minut. Verjetno se je kot bolj netehnični tip zmotila v enoti mere. Moram sicer priznati da se ponavadi kar nasmejim sam v sebi (saj ponavadi ni pametno da moški čustva tako odkrito pokažemo) ko berem njene loge. Ja slaba lastnost takih logov pa je da Dulsineja še vedno nima logiranih vseh najdb.
  Sam osebno ponavadi naredim kar na terenu offline kratek log tako da vem kje sem bil in kaj je tam bilo. Potem pa doma te fields notese poeditiram in objavim. Vsekakor so pa moji logi precej bolj na hitro skupaj spacani. Ja TFTC in HZZ bi bilo pa tudi po mojem potrebno ukiniti. En stavek ali dva vsak lahko napiše četudi na vesoljčka (android) na terenu.

  eSlavko v zakonskem jarmu z Dulsinejo.

Dodaj odgovor