Geochecku se je zgodila ugrabitev

SGK

Slovenski Geocaching klub je društvo, ki so ga leta 2012 ustanovili slovenski geolovci z namenom organiziranja slovenske geolovske skupnosti in promocijo naše najljubše igre. Se nam boste pridružili? Prispevki, objavljeni pod klubskim vzdevkom, so delo več članov kluba ali pa obravnavajo pretežno klubske projekte.

6 komentarjev

 1. icabrian pravi:

  Glavni cilj hekerjev je bila najbrž zbirka uporabniških imen in gesel. Ali pa so rešitve res tako vabljive? Po tem incidentu je pametno zamenjati geslo vsepovsod tam, kjer uporabljate za dostop isto kombinacijo. Glede zlorabe rešitev pa: ogoljufaš lahko samo samega sebe. Komur nekaj pomeni samo vpis in se ne ozira na nič drugega, bo seveda zajel z veliko žlico. Ne vem pa, kako lahko potem pri sebi ceni tak “dosežek”.

  • dr.gumpi pravi:

   Hja, meni se pa, če je bil res njihov glavni cilj dobiti uporabniška imena in gesla, to zdi čudno. Ker če bi bil heker, bi bil potem tiho, ne bi vdora javno oglašal, saj bi s tem povzročil odziv, kot se je zgodil tudi tukaj. Torej javna opozorila in množično spreminjanje gesel. Kar pomeni, da so ukradena gesla v določeni meri neuporabna.

 2. lynx.attentus pravi:

  Verjetno kombinacija obojega. Dobiti gesla in uporabniška imena, ter objestnost, ki smo jo videli že pri uničevalcih zakladkov iz Trnovega. Skoraj bolj se nagibam k slednjemu. Nekdo se je hotel ”dokazati”, da zmore, po drugi strani pa ga je gnala čista škodoželjnost. Druge razlage ni. Upam, le da se ne bodo lotili geocaching.com.

 3. pikacu pravi:

  Bah, komaj sem si zapomnil geslo, že ga moram spreminjati 😡

 4. icabrian pravi:

  Grem stavit, da gesla spremeni le manjšina, tako da ukradeno še zdaleč ni neuporabno. Preizkušajo pa jih itak roboti.

  • dr.gumpi pravi:

   To zanesljivo. Vseeno pa jest tega ne bi javno oglašal na mestu lopova. Ker potem bi bilo tega (sprememb) še manj oziroma bi do njih prišlo kasneje. Razen če jih je snel že pred časom, jih uporabil oziroma prodal, potem pa to objavil.

Dodaj odgovor