Iskanje in najdba arhiviranih zakladov

8 komentarjev

 1. Soncek pravi:

  Sem presenečen, da je škatlica še tam. 🙂

  Tu je pa še en zapis o arhiviranih zakladkih. Naš FTF po dveh letih od kar je bil skrit in arhiviran smo zapisali na blogu geoslovenija http://geoslovenia.blogspot.com/2007_05_01_archive.html .

  Zapis pa je tudi na geocacher.si strani: http://www.geocacher.si/iskanje-izgubljenega-zaklada-in-casa/

 2. Cuden_family pravi:

  Zanimiv prispevek.
  Na Nauportusa (GC1NEGH) boste morali še malce počakati. Sedaj je v naši lasti (smo ga “posvojili” od Poizna), vendar pa na večih vmesnih točkah poteka delo, “bivša” končna točka pa je tudi nedosegljiva.
  Je pa osnutek nove-stare izvedbe že narejen, tako da takoj ko bo možno, bomo kešek spet aktivirali.

 3. krossnik pravi:

  Slab mesec nazaj je bil arhiviran celoten Trail Jurčičeva pot od Višnje gore do Muljave… Od 25 zakladkov jih je bilo v času arhivacije dosegljivih vsaj 22, velika večina v dobrem stanju…

 4. Kremenčkovi pravi:

  Prebiranje tega in članka o ”posvojitvah” me je vzpodbudilo v tolikšni meri, da sem šel preverjat po bližnji okolici. Tako imam sedaj kar 3 v paci za morebitno posvojitev. Čisto po naključju se je izkazalo, da so naši sosedje imeli svojega na bližnjem mostu (GC34QNA). Za tega se mi je že uspelo zmeniti, a vprašanje za izkušenejše. Je možno prvo posvojiti zaklad in ga nato odarhivirati, ker članek omenja drugačen vrstni red? Zaklada tu ni več, ker je bil večkrat predmet vandalizma, pa so prejšnji lastniki izgubili interes.

 5. pošastki pravi:

  Mi smo danes prvič iskali arhiviran zaklad; GC1M5B7 Prison of Batthyany Lajos.
  Res malce posebna izkušnja.
  Če ne bi bil arhiviran, bi si mislila: Ah, vlažen logbok v vrečki, pa nič za menjat.
  Tako pa veselje: Vau, še je tu!

 6. dr.gumpi pravi:

  Ja, tudi sam sem ga šel zadnjič iskat in zamenjal vrečko. Res zanimiv relikt preteklosti, ki ga je še vedno možno najti.

 7. krossnik pravi:

  Jaz sem jih po objavi tega članka obiskal kar nekaj…

Dodaj odgovor