Kamniti spominki

icabrian

icabrian je geolovec od leta 2011, ko mu je po nizu naključij prišla v posest Garminova Dakota 20. Redko gre od doma brez GPS naprave, rad ima zaklade z zahtevnejšim iskanjem, obožuje sledljivčke in se v mednarodnih stikih, ki jih odpira geolov, počuti kot riba v vodi. V prostem času je tudi predsednik SGK in član skupine, ki prevaja spletišče geocaching.com.

5 komentarjev

 1. jakagode pravi:

  No sedaj pa sem se spomnil kdaj sem js odkril prvega smajlija. In sicer 25. marec 2012 v geocachu v Kopru. Tisto je bil moj drugi najden zaklad. V tistem času sem imel na gostovanju Portugalca Leonarda (izmenjava Comenius) s katerim sem tudi našel svoj prvi zaklad na Kojniku. No v zakladu je bil prelep smajli, ki sem ga potem podaril vedar ne Leonardu temveč eni punci, ki khm je bila precej lepa 😀 . Tako, da eden od smajlijov je odšel na Portugalsko natančneje v mestece Maia. Upam, da ji kamenček služi kot lep spomin name, na žalost pa se ne spomnim katero serijsko številko je nosil.

 2. pošastki pravi:

  Noro, kakšne zbirke hroščkov! Pa koliko različnih poslikav. Super! V zbirki imamo žal le dva ali tri –moram pokukati, kaj hranijo otroci.
  DL kamenčkov imamo 14. Zdaj poleg otrok navdušujejo tudi mene in jim ne pustim več, da jih valjajo naokrog kot igrače. V zbirki imamo tudi dva malce manj običajna;enega z zares odprtimi usti (luknja) in enega, ki se mu je oddrobil del glave –auč!
  Roziničin tangram sem imela pa decembra na dosegu roke, a me kamni takrat niso prav grozno zanimali, tako da ga nisem niti povohala. Zdaj bi se seveda zagrebla zanj. 🙂
  Zanimivo se mi zdi, koliko časa kašen kamen lahko ostane v zakladku. Imam ogledanega enega gumpijevega, ki ima morda že zgodovinsko vrednost, če ga ni kdo medtem že vzel. 😀

 3. icabrian pravi:

  http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=195885

  Bolj kot gledam tole, bolj se mi zdijo “naši”izdelki še bolj vrhunski…❗

 4. icabrian pravi:

  https://www.facebook.com/gcsovice/
  V začetku leta 2016 so se na sceni pojavili novi kamniti spominki: sovice. Mogoče bi bil čas, da organiziramo kak dogodek in predstavimo svoje zbirke pisanih kamenčkov?

Dodaj odgovor