Kamniti spominki

icabrian

icabrian je geolovec od leta 2011, ko mu je po nizu naključij prišla v posest Garminova Dakota 20. Redko gre od doma brez GPS naprave, rad ima zaklade z zahtevnejšim iskanjem, obožuje sledljivčke in se v mednarodnih stikih, ki jih odpira geolov, počuti kot riba v vodi. V prostem času je tudi predsednik SGK in član skupine, ki prevaja spletišče geocaching.com.

5 komentarjev

 1. jakagode pravi:

  No sedaj pa sem se spomnil kdaj sem js odkril prvega smajlija. In sicer 25. marec 2012 v geocachu v Kopru. Tisto je bil moj drugi najden zaklad. V tistem času sem imel na gostovanju Portugalca Leonarda (izmenjava Comenius) s katerim sem tudi našel svoj prvi zaklad na Kojniku. No v zakladu je bil prelep smajli, ki sem ga potem podaril vedar ne Leonardu temveč eni punci, ki khm je bila precej lepa 😀 . Tako, da eden od smajlijov je odšel na Portugalsko natančneje v mestece Maia. Upam, da ji kamenček služi kot lep spomin name, na žalost pa se ne spomnim katero serijsko številko je nosil.

 2. pošastki pravi:

  Noro, kakšne zbirke hroščkov! Pa koliko različnih poslikav. Super! V zbirki imamo žal le dva ali tri – moram pokukati, kaj hranijo otroci.
  DL kamenčkov imamo 14. Zdaj poleg otrok navdušujejo tudi mene in jim ne pustim več, da jih valjajo naokrog kot igrače. V zbirki imamo tudi dva malce manj običajna; enega z zares odprtimi usti (luknja) in enega, ki se mu je oddrobil del glave – auč!
  Roziničin tangram sem imela pa decembra na dosegu roke, a me kamni takrat niso prav grozno zanimali, tako da ga nisem niti povohala. Zdaj bi se seveda zagrebla zanj. 🙂
  Zanimivo se mi zdi, koliko časa kašen kamen lahko ostane v zakladku. Imam ogledanega enega gumpijevega, ki ima morda že zgodovinsko vrednost, če ga ni kdo medtem že vzel. 😀

 3. icabrian pravi:

  http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=195885

  Bolj kot gledam tole, bolj se mi zdijo “naši” izdelki še bolj vrhunski… ❗

 4. icabrian pravi:

  https://www.facebook.com/gcsovice/
  V začetku leta 2016 so se na sceni pojavili novi kamniti spominki: sovice. Mogoče bi bil čas, da organiziramo kak dogodek in predstavimo svoje zbirke pisanih kamenčkov?

Dodaj odgovor