Nekoč so bili mega-dogodki ali Beethoven na geolovski način

icabrian

icabrian je geolovec od leta 2011, ko mu je po nizu naključij prišla v posest Garminova Dakota 20. Redko gre od doma brez GPS naprave, rad ima zaklade z zahtevnejšim iskanjem, obožuje sledljivčke in se v mednarodnih stikih, ki jih odpira geolov, počuti kot riba v vodi. V prostem času je tudi predsednik SGK in član skupine, ki prevaja spletišče geocaching.com.

2 komentarja

  1. dr.gumpi pravi:

    Tista “kaj je že to” Brušvig zadeva je zelo podobna “ankerci”, tanku, nekakšni mešanici med res primitivnim kalkulatorjem, naslednikom abaka in še bolj primitivnim printerjem. Na njej sem krepil mišice nekega poletja pred davnimi leti, med dijaškim delom v banki in izgubljal živce ob nerganju dooooolge kolone upokojencev, ki so seveda prav prvega v mesecu hoteli na svoje hranilne knjižice (se še kdo spomni, kaj je to bilo?) pripisati pokojnino. S premikanjem vzvodov si vnesel prejšnje stanje, prištel ali odštel polog ali dvig in na koncu je ankerca z glasnim ropotom novi saldo odtisnila v knjižico.

  2. icabrian pravi:

    Jaz sem to nazadnje videl v akciji na avtobusu v Albaniji pred 4 leti. Svoje čase pa je tudi pri nas s tem operiral vsak sprevodnik, ki je dal kaj nase. 😊 Nisem pa vedel, kako se temu reče.

Dodaj odgovor