Iskanje zakladov z aplikacijo c:geo – Poiščimo prvi zaklad

14 komentarjev

 1. bubiji pravi:

  Sam nimam podatkovne povezave (oz. imam plačljivo in polžje počasno), zato si rajši doma v c:geo naložim želene zaklade in drvim ponje. Hkrati pa imam naložene tudi offline zemljevide (OSM). Lahko kakšen od naslednjih zapisov predstavi predlagano uporabo offline zemljevidov (kje jih najdemo, kako jih naložimo, …)?

 2. mucek4 pravi:

  Luka, pozdravljen.
  Naslenji zapis bo o multi oz. večstopenjskih zakladih, lahko pa na tvojo željo napišem vse v delu brez povezave v četrtem delu.

  • bubiji pravi:

   To bi bilo super, ker vsakič, ko “po pomoti” zbrišem vse podatke s telefona, študiram, kako in od kje že postaviti zemljevide. Hkrati sem pa videl, da veliko uporabnikov c:geo sploh ne ve, da imajo možnost uporabe zemljevidov v načinu brez povezave. In hitra povezava v gorah in gozdovih bogu za hrbtom kar lepo doprinese k iztrošenju baterije…

 3. Ljubljanski pirati pravi:

  c:geo mi zelo dobro služi. Zadnja verzija je zelo izpopolnjena. Še vedno pa iščem, a ne najdem. Ko hočem poiskati in izbrati vse zaklade iz traila, katere že imam naložene, da bi jih osvežil ne najdem orodja, ki bi mi to omogočil. Mogoče na tem mestu kak predlog?

  • dr.gumpi pravi:

   Bo bolj točen odgovor dal mucek. Sam bi to naredil tako, da bi zaklade iz traila premaknil v svojo “mapo” in nato izbral zgoraj (sedaj znamenite tri pikice) “osveži vse”.

   • Ljubljanski pirati pravi:

    To tudi počnem. Je pa zamudno, če je v trailu 50 in več zakladkov. Manjka mi filter, kjer bi izbral zakladke glede na ime in jih potem označil ter osvežil ali pa tako kot sedaj prenesel v novo mapo in osvežil.

    • mucek4 pravi:

     Tri pikici, izbirninačin, označimo kaške, spet tri pikice, osveži izbrane

     • Ljubljanski pirati pravi:

      Vse to dela mucek. Pred tem pa je potrebno sortiranje po imenu in izbiranje 50+ zakladkov. Imam namreč vse nepobrane zakladke v eni mapi, ki jo tedensko polnim z novonastalimi. Če bi obstajala možnost filtra po imenu, bi tiste tri pikice prišle prav. Torej, filter po imenu, tri pikice, označi vse, tri pikice, osveži izbrane. Upam, da bo kdaj tudi ta možnost … 😀

 4. Jure_Jasna pravi:

  Za zemljevide je precej enostavna in super rešitev na tej povezavi
  http://download.mapsforge.org/maps/europe/
  Na telefonu na kartici si ustvarite mapo z imenom – mfmaps . Z zgornje povezave si potegnete zemljevide in naložite v to mapo. V C:geo nastavitvah je potrebno v zemljevidi -> Mapa z zemljevidi določiti pot do te mape : /mnt/sdcard/mfpams
  LP

 5. zelenko241 pravi:

  Mucek4 imaš kakšen predlog za aplikacijo za tiste, ki imamo iphone. Kolikor vidim ste androidi veliko na boljšem, saj aplikacija za iphone omogoča prikaz le tradicionalnih zakladkov in čisto nič drugega. 🙁

 6. icabrian pravi:

  Jaz imam naloženo samo plačljivo Groundspeakovo aplikacijo, ampak je praktično ne uporabljam. Iščem skoraj izključno samo z ročno GPS napravo. Pred dobrim letom, ali morda že dvema, je bila Groundspeakova aplikacija še najboljša. Kasneje pa nisem več spremljal, kaj je na voljo za iPhone. Tako da sem bolj slaba referenca. Tista brezplačna Groundspeakova (Geocaching Intro) aplikacija pa je ena oskubljena različica, ki najbrž ni za resno rabo.

Dodaj odgovor