Svetovno prvi giga dogodek je pred vrati

SGK

Slovenski Geocaching klub je društvo, ki so ga leta 2012 ustanovili slovenski geolovci z namenom organiziranja slovenske geolovske skupnosti in promocijo naše najljubše igre. Se nam boste pridružili? Prispevki, objavljeni pod klubskim vzdevkom, so delo več članov kluba ali pa obravnavajo pretežno klubske projekte.

5 komentarjev

  1. Kremenčkovi pravi:

    A ni čar zakladolova ravno v njegovi nemnožičnosti? Že v Poreču, kjer je bil miting bolj intimne narave, nisem vedel, kaj se sploh sme pogovarjat. Sem pa dobil en zlata vreden nasvet glede uporabe aplikacije na mobilcu. Z nemško govorečimi se praktično ni dalo meniti v angleščini. Pri tolikšni množici udeležencev se sicer lažje najde sogovornika, a se pojavijo druge dileme.

  2. dr.gumpi pravi:

    Hm, tu se pa seveda ne bi strinjal. Zakladolov je seveda v osnovi lušten hobi, ki ga lahko počneš sam in se drugih geolovcev celo izogibaš. Celo sam sem pri svojem drugem zakladu pobegnil, da me drugi iskalec ne bi slučajno opazil. Danes je seveda povsem drugače. S to igro sem dobil kup dobrih prijateljev s katerimi se rad družim in so vsi po vrsti res fantje (in kakšno dekle) od fare. Srečanja pa so le možnost, da se srečam tudi z drugimi geolovci, izmenjam izkušnje, spijem kakšno pivo. In giga … ja, hm, to je dogodek, ki ga moraš enostavno doživeti. S tem je nekako tako, kot če doma, v dnevni sobi, na sicer dobrem hi-fiju poslušaš recimo Sidharto. Toda biti pred leti na Plečniku z 30.000 glavo množico – neprecenljivo.

  3. Kremenčkovi pravi:

    Tudi mi se nadejamo, da bomo spoznali kakšne “lovce” z otroki, da bo našim bolj zanimiva in kratka pot. Seveda je vedno težko uskladiti vse interese s prostim časom itd., plus smo še vedno krepko zeleni. Glasbenik Iztok Mlakar vedno prireja svoje koncerte za 50 poslušalcev, kdo je boljši glasbenik, interpret naj vsak presodi sam. Že Rimljani so ugotovili, da se o okusih ne razpravlja. Pri takih množičnih prireditvah je vedno pridih komercializacije, drugače se dogodka niti ne da izpeljati brez finančnega primankljaja. Najbrž so ti bolj dragi prijatelji pridobljeni iz lokalnega okolja, s katerimi odhajaš na skupne love, kot tisti iz masovk, ki jih najverjetneje ne boš nikoli več srečal?

Dodaj odgovor