Spominčki v avgustu

SGK

Slovenski Geocaching klub je društvo, ki so ga leta 2012 ustanovili slovenski geolovci z namenom organiziranja slovenske geolovske skupnosti in promocijo naše najljubše igre. Se nam boste pridružili? Prispevki, objavljeni pod klubskim vzdevkom, so delo več članov kluba ali pa obravnavajo pretežno klubske projekte.

16 komentarjev

 1. Kremenčkovi pravi:

  Ker so bolj dopustniški dnevi, me zanima, kje v Istri bi bilo moč najti tip zakladov iz zadnje alineje?

 2. krossnik pravi:

  Istra nima zadnje alineje… Tudi pod premium zakladki ne… Najbližji Wherigo imaš na Krku (http://coord.info/GC533JW), prav tako tudi Letterbox (http://coord.info/GC2G7Y6)

 3. Kremenčkovi pravi:

  Kaj pa Ljubljana z okolico? Je v Sloveniji sploh kak, razen parih Wherigo zakladkov? Bi bil kdo toliko prijazen in objavil kak seznam lokalnih keškov iz zadnje alineje?

  • dr.gumpi pravi:

   Saj ni veliko povedati. Virtual zaklada v Sloveniji ni, nekaj malega jih je v sosednjih država, tebi bo na poti na ali iz morja najbližji v Miljah (Muggia) in sicer tale: http://coord.info/GCG0B6 . Webcam je v Sloveniji le eden in sicer Zala na poti iz Logatca proti Idriji – http://coord.info/GCM0EG . Wherigotov je več in sicer v Sloveniji Žanovi Foxi pri Postojni, moja Godla v Šenčurju, Plečnik 21 v Kamniku in Velenje Wherigo prav tam. Letterboxov tudi ni na pretek, nekaj pa jih je že. Pravljica pri Zrečah, Cikava pri Grosupljem, Lyras sweet sixteen pri Medvodah in Gomile pri Retečah. Wherigotov in Letterboxov je kar nekaj tudi malo čez mejo, severno seveda. Izbire je dosti, ob tem pa upoštevaj, da potrebuješ le enega od teh zakladov, da dobiš suvenir!

 4. Kremenčkovi pravi:

  Kot sem že zapisal zgoraj smo le člani in “navadno” članstvo nima možnosti filtracije glede na tip zaklada. To mi je jasno, da potrebujemo le en zakladek iz zadnje alineje. Ker smo začetniki pri iskanju, me je osebno zanimalo, če je kak v bližini. Trenutno nam ni še uspelo najti nobenega iz te sekcije.

 5. Kremenčkovi pravi:

  Če se ne motim, si nedavno počitnikoval v teh krajih in prekolesaril iste keške, ki jih mi šele sedaj odkrivamo.

  • dr.gumpi pravi:

   Aha. Vidim. Imaš tam okoli tradije, misterije, multije in earthe. Dogodkov je tudi nekaj v Poreču, tako da ti res manjka samo še zadnja alineja. Torej sta ti virtual v Miljah takoj že Italijansko mejo ali pa (še posebej) Žanovi foxi ob letališču v Postojni, čisto blizu.

 6. Kremenčkovi pravi:

  Hvala obema za nasvete in pomoč pri iskanju! 🙂

 7. dr.gumpi pravi:

  Samo opozarjam, da je za pridobitev suvenirja Achiever, torej sedmega, tega treba “odkleniti”. Greste na to stran: https://www.geocaching.com/myaccount/sevensouvenirs, kjer se odklene avtomatsko.

Dodaj odgovor